Рецепт Плов на сковороді фото

Плов на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Багато хто думає, що смачний і ароматний плов можна приготувати тільки в казані або каструлі з товстими стінками, але це не так. Сьогодні ми приготуємо смачний плов на сковороді - Швидко і зручно.

Опис приготування:

Напевно, багато з вас готують плов в утятніце, - сказав я, ну або на крайній випадок в каструлях з товстими стінками, але, повірте мені, для того щоб приготувати смачний плов можна скористатися і звичайною сковородою. А якщо ви не вірите, то я пропоную вам на розгляд простий рецепт плову на сковороді. Єдина вимога тут - це високі краї і по можливості товсті стінки, в іншому це може бути звичайна сковорідка. На мій погляд, це дуже зручно і зберігає нам багато часу, адже ми будемо готувати в одному посуді. А на смак це абсолютно не впливає - плов виходить такий же смачний і ароматний, як і приготований в казані, перевірено вже не раз. І навіть мій вибагливий чоловік не помітив жодних проблем, тому тепер готую цю страву дуже часто, і хочу поділитися своїм досвідом з вами і розповісти, як зробити чудовий плов на сковороді.

  • Рис девзіра - 600 грам
  • М'якоть баранини - 600 грам
  • Морква - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 2 штуки(2 головки)
  • Масло рослинне - 200 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
плов на сковороді - фото крок 1
Для початку займемося овочами. Морква нарізаємо брусочками, а ріпчаста цибуля кільцями.
плов на сковороді - фото крок 2
Рис добре промиваємо під холодною водою, а потім залишаємо у воді розмокати на 30-40 хвилин.
плов на сковороді - фото крок 3
У сковороду наливаємо рослинне масло і нагріваємо його. Викладаємо нарізану цибулю в масло.
плов на сковороді - фото крок 4
Обсмажуємо цибулю на великому вогні так, щоб він став коричневого кольору.
плов на сковороді - фото крок 5
М'ясо нарізаємо на невеликі кубики зі стороною близько 2-3 сантиметрів і викладаємо його на сковорідку.
плов на сковороді - фото крок 6
Обсмажуємо м'ясо на великому вогні, поки воно не набуде коричневу скоринку з усіх боків.
плов на сковороді - фото крок 7
Тепер викладаємо моркву і смажимо все разом приблизно 5-7 хвилин, поки морква не стане м'яка.
плов на сковороді - фото крок 8
Вливаємо в сковороду 500 мілілітрів води і кладемо в середину дві головки часнику. Коли рідина закипить, часник можна дістати і відкласти в сторону. Тепер солимо воду.
плов на сковороді - фото крок 9
Викладаємо в сковорідку рис і акуратно розрівнюємо його по всій поверхні, рідина повинна повністю накривати рис. На середньому вогні готуємо рис протягом 10-15 хвилин. Якщо після закінчення часу рідина буде залишатися занадто багато, то необхідно зробити наскрізні дірочки в рисі.
плов на сковороді - фото крок 10
Тепер викладаємо в середину рису головки часнику і посипаємо його розтертої зирой. Накриваємо сковорідку кришкою і зменшуємо вогонь.
плов на сковороді - фото крок 11
Ми залишаємо плов на 20-25 хвилин до повного приготування. Готовий плов викладаємо на тарілки і прикрашаємо часником. Смачного!

Схожі рецепти