Рецепт Плов з курки на сковороді фото

Плов з курки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви не хочете витрачати на приготування плову багато часу, тоді є для вас дуже швидкий і дуже апетитний варіант - плов з курки на сковороді.


Опис приготування:

Скажу вам чесно, цей простий рецепт плову з курки на сковороді дуже часто виручав мене в ситуаціях, коли потрібно було швидко і смачно нагодувати всю сім'ю. Приготувати таку страву досить просто, а всі продукти вельми економічні, тому я просто викладаю їх на сковорідку і через короткий час на столі стоїть відмінний плов. Ну а оскільки це блюдо все люблять, то такий плов розходиться за лічені хвилини, шкода тільки, що на сковороду його поміщається не так вже й багато. І якщо у вашому будинку теж поважають плов, але у вас не завжди вистачає часу на його приготування в класичному варіанті, тоді в цьому рецепті я з задоволенням розповім вам, як зробити плов з курки на сковороді швидко і смачно.

  • Куряче філе - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Мал - 1, 5 склянки
  • Часник - 2 зубчики
  • Зіра - 0, 5 чайних ложки
  • Барбарис - 1 Чайна ложка
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
плов з курки на сковороді - фото крок 1
У сковорідку наливаємо рослинне масло і ставимо її на вогонь. Філе нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо до золотистого кольору.
плов з курки на сковороді - фото крок 2
В іншій сковорідці обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю і викладаємо його на м'ясо.
плов з курки на сковороді - фото крок 3
Морква трьом на крупній тертці і так само обсмажуємо окремо, потім перекладаємо на сковорідку до решти інгредієнтів.
плов з курки на сковороді - фото крок 4
Заливаємо все окропом так, щоб він піднімався над морквою на 1 сантиметр. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все 15 хвилин на повільному вогні.
плов з курки на сковороді - фото крок 5
Коли рідина закипить, додаємо всі спеції і солимо.
плов з курки на сковороді - фото крок 6
Мал промиваємо кілька разів і через 15 хвилин викладаємо його на сковороду, рівномірно розподіляємо і заливаємо водою. Рівень рідини повинен бути вище рису на 2 см. Готуємо плов на повільному вогні, не накриваючи кришкою, поки рідина не випарується з поверхні.
плов з курки на сковороді - фото крок 7
Коли рідина випарується до рівня рису, вдавлюємо в плов цілі зубчики часнику, накриваємо сковорідку кришкою і продовжуємо тушкувати до повної готовності (ще хвилин 15). Готовий рис перемішуємо і викладаємо на тарілочки. Смачного!

Схожі рецепти