Дієтичний плов з курки
(покроковий рецепт з фото)
Класичний плов передбачає наявність жирної баранини, багато масла, яке потрібно прожарювати до характерного серпанок. Мій рецепт без всього цього і підійде тим, хто не може їсти жирного, і дітям.
Плов - вельми популярна страва східної кухні. Готують його досить часто і не тільки на Сході, але і в Росії. У мене він сьогодні з дієтичним м'ясом курки, невеликою кількістю жиру і спецій. Але при цьому блюдо виходить не менш смачним, ситним і розсипчаста. Все дуже просто і в цьому ви переконаєтеся самі, подивившись покроковий опис в рецепті.
- Курка - 700 грам
- Мал - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Будь-які м'ясисті частини курки помийте і викладіть в каструлю з товстим дном.
Налийте трохи соняшникової олії і тушкуйте курку до готовності.
У готової курки видаліть шкірку і кістки. Залиште одну м'якоть.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Лук півкільцями, а моркву соломкою. Додайте в каструлю до м'яса. Налийте ще трохи олії і тушкуйте курку з овочами 10-15 хвилин, перемішуючи.
Мал ретельно промийте в декількох водах. Залийте гарячою водою і дайте постояти 40-50 хвилин. Трохи посоліть рис.
Курку з морквою і цибулею посоліть, додайте куркуму, IRU. Викладіть зверху рис. Налийте в каструлю гарячу воду так, щоб вона була на палець вище рису. Каструлю кришкою Не закривайте.
Готуйте плов на середньому вогні, поки вся рідина зверху не википить, але внизу ще залишиться. Потім зберіть рис гіркою від країв до центру каструлі. Дерев'яною паличкою або ложкою зробіть поглиблення до дна каструлі. Накрийте її кришкою і варіть плов ще 20-25 хвилин на самому мінімальному вогні.
Готовий плов перемішайте.
Дієтичний плов з куркою подавайте на обід або вечерю.