Рецепт Плов з курки фото

Плов з курки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.

Традиційний плов готується з баранини, а ми приготуємо більш бюджетний варіант, до того ж він і менш жирний. Плов з курячими грудками сподобається і

Дорослим, і дітям. Готувати його дуже просто!

Опис приготування:

Готувати плов мене вчила справжня узбечка. У цьому рецепті я просто замінила баранину на курку, в іншому ж точно слідувала рецептом. І Вам рекомендую точно дотримуватися рецептуру.

  • Курка - 1 кілограм (філе)
  • Мал - 1 кілограм
  • Цибуля - 300 грам
  • Морква - 500 грам
  • Сіль - За смаком
  • Зіра - 1/2 чайних ложки
  • Барбарис - 1 Ст. Ложка
  • Соняшникова олія - 150 мілілітрів
  • Куркума - 1/2 Ст. Ложки
плов з курки - фото крок 1
1. Цибуля чистий, наріжте соломкою.
плов з курки - фото крок 2
2. Обсмажте цибулю з додаванням олії.
плов з курки - фото крок 3
3. Курку, помийте, обсушити, наріжте на шматочки.
плов з курки - фото крок 4
4. Додайте до цибулі і обсмажуйте всі разом 5 хвилин.
плов з курки - фото крок 5
5. Морква почистіть і наріжте брусочками.
плов з курки - фото крок 6
6. Додайте в сковороду і обсмажуйте всі 5 хвилин, додайте трохи води і тушкуйте ще хвилин 5.
плов з курки - фото крок 7
7. Додайте промитий барбарис, IRU, сіль.
плов з курки - фото крок 8
8. Мал дуже добре промийте і додайте в сковороду. Обсмажте рис на сковороді, щоб кожна рісинки ввібрала в себе масло, - тоді плов вийде розсипчастий.
плов з курки - фото крок 9
9. Додайте воду, щоб її рівень був вище рису на 1 фалангу пальця. Коли вода закипить, накрийте кришкою і готуйте до повного вбирання рідини рисом.
плов з курки - фото крок 10
10. Смачного!

Схожі рецепти