Плов з курки
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний плов готується з баранини, а ми приготуємо більш бюджетний варіант, до того ж він і менш жирний. Плов з курячими грудками сподобається і
Дорослим, і дітям. Готувати його дуже просто!
Готувати плов мене вчила справжня узбечка. У цьому рецепті я просто замінила баранину на курку, в іншому ж точно слідувала рецептом. І Вам рекомендую точно дотримуватися рецептуру.
- Курка - 1 кілограм (філе)
- Мал - 1 кілограм
- Цибуля - 300 грам
- Морква - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Барбарис - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 150 мілілітрів
- Куркума - 1/2 Ст. Ложки
1. Цибуля чистий, наріжте соломкою.
2. Обсмажте цибулю з додаванням олії.
3. Курку, помийте, обсушити, наріжте на шматочки.
4. Додайте до цибулі і обсмажуйте всі разом 5 хвилин.
5. Морква почистіть і наріжте брусочками.
6. Додайте в сковороду і обсмажуйте всі 5 хвилин, додайте трохи води і тушкуйте ще хвилин 5.
7. Додайте промитий барбарис, IRU, сіль.
8. Мал дуже добре промийте і додайте в сковороду. Обсмажте рис на сковороді, щоб кожна рісинки ввібрала в себе масло, - тоді плов вийде розсипчастий.
9. Додайте воду, щоб її рівень був вище рису на 1 фалангу пальця. Коли вода закипить, накрийте кришкою і готуйте до повного вбирання рідини рисом.
10. Смачного!