Плов класичний
(покроковий рецепт з фото)
Плов - найпопулярніша страва узбецької кухні! Причому в кожному місті Узбекистану його готують з відмінностями, по своєму. Я пропоную вашій увазі справжній узбецький плов по-Самаркандської.
Приготування цього плову мене навчив узбек, який працює у нас на дачі, тому ділюся секретами приготування цього приголомшливого страви практично «з перших вуст»..
Справжній узбецький плов насправді приготувати зовсім не складно: м'ясо, в ідеальному варіанті, звичайно має бути бараниною, багато моркви, трохи цибулі і круглозернистий рис. Так, так, справжній узбецький плов готують тільки з круглозерні рису (щось на зразок нашого "краснодарського" ). Дивіться, я покажу всі тонкощі його приготування.
- М'ясо - 600 грам (у мене баранина)
- Kurdyuk - 150 грам
- Мал - 500 грам
- Морква - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 5 штук (головок)
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 штука
- Олія - 150 мілілітрів (соняшникова)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 900 мілілітрів
1. Курдюк наріжте невеликими шматочками.
2. Добре розжарити казан (або інший посуд, в якій ви готуєте плов). Додайте курдюк, добре обсмажте його.
3. М'ясо потрібно помити, нарізати не дуже дрібно і добре посолити.
4. Додайте його до Курдюков і добре обсмажте (хвилин 10-15). При необхідності додаємо олію.
5. Лук почистіть і наріжте кубиком.
6. Морква почистіть і наріжте брусочками.
7. Мал добре промийте.
8. До м'яса додаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо хвилин 10.
9. Додаємо нарізану моркву, Обсмажуємо ще близько 10 хвилин, вливаючи олію.
10. Додаємо перець чилі, IRU. Перемішуємо і обсмажуємо хвилин 7.
11. Додаємо промитий рис.
12. Перемішуємо і обсмажуємо все разом з рисом хвилин 7.
13. Розрівнюємо. Вдавлюємо невеликі головки часнику.
14. Наливаємо воду через шумовку. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою хвилин на 15. Коли вода випарується, робимо ручкою ложки дірочки і заливаємо ще по чуть-чуть води. Накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь. Через 10-15 хвилин плов готовий.
15. Подаємо до столу. Смачного!