Рецепт Плов класичний фото

Плов класичний
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи, Мал
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Плов - найпопулярніша страва узбецької кухні! Причому в кожному місті Узбекистану його готують з відмінностями, по своєму. Я пропоную вашій увазі справжній узбецький плов по-Самаркандської.

Приготування цього плову мене навчив узбек, який працює у нас на дачі, тому ділюся секретами приготування цього приголомшливого страви практично «з перших вуст»..

Справжній узбецький плов насправді приготувати зовсім не складно: м'ясо, в ідеальному варіанті, звичайно має бути бараниною, багато моркви, трохи цибулі і круглозернистий рис. Так, так, справжній узбецький плов готують тільки з круглозерні рису (щось на зразок нашого "краснодарського" ). Дивіться, я покажу всі тонкощі його приготування.


  • М'ясо - 600 грам (у мене баранина)
  • Kurdyuk - 150 грам
  • Мал - 500 грам
  • Морква - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 5 штук (головок)
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 1 штука
  • Олія - 150 мілілітрів (соняшникова)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 900 мілілітрів
плов класичний - фото крок 1
1. Курдюк наріжте невеликими шматочками.
плов класичний - фото крок 2
2. Добре розжарити казан (або інший посуд, в якій ви готуєте плов). Додайте курдюк, добре обсмажте його.
плов класичний - фото крок 3
3. М'ясо потрібно помити, нарізати не дуже дрібно і добре посолити.
плов класичний - фото крок 4
4. Додайте його до Курдюков і добре обсмажте (хвилин 10-15). При необхідності додаємо олію.
плов класичний - фото крок 5
5. Лук почистіть і наріжте кубиком.
плов класичний - фото крок 6
6. Морква почистіть і наріжте брусочками.
плов класичний - фото крок 7
7. Мал добре промийте.
плов класичний - фото крок 8
8. До м'яса додаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо хвилин 10.
плов класичний - фото крок 9
9. Додаємо нарізану моркву, Обсмажуємо ще близько 10 хвилин, вливаючи олію.
плов класичний - фото крок 10
10. Додаємо перець чилі, IRU. Перемішуємо і обсмажуємо хвилин 7.
плов класичний - фото крок 11
11. Додаємо промитий рис.
плов класичний - фото крок 12
12. Перемішуємо і обсмажуємо все разом з рисом хвилин 7.
плов класичний - фото крок 13
13. Розрівнюємо. Вдавлюємо невеликі головки часнику.
плов класичний - фото крок 14
14. Наливаємо воду через шумовку. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою хвилин на 15. Коли вода випарується, робимо ручкою ложки дірочки і заливаємо ще по чуть-чуть води. Накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь. Через 10-15 хвилин плов готовий.
плов класичний - фото крок 15
15. Подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти