Класичний плов
(покроковий рецепт з фото)
Узбецький плов це не просто гаряче блюдо, а справжня традиція з великою кількістю правил. Підберіть необхідні інгредієнти, кухонне приладдя і приступайте до готування разом зі мною!
Обов'язково візьміть казан, пропарений рис і хороше м'ясо, адже без цього не вийде правильне блюдо. А також обов'язково прочитайте, як приготувати класичний плов в домашніх умовах. Може бути, він трохи змінений, але тільки через неможливість дещо дістати. Але в цілому все за правилами.
- Баранина - 1 кілограм
- Вода - 4 склянки
- Морква - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Часник - 1 штука (головка)
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Рис довгозерний пропарений - 1, 5 склянки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Каррі - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Барбарис сушений - За смаком
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
Невеликі шматочки баранини обсмажте в розігрітій олії в казані до золотистого кольору.
Почистіть і промийте цибулю з морквою. Морква наріжте брусочками, а цибулю наріжте півкільцями.
До м'яса додайте цибулю, 1 немає. L. Солі і перець. Влийте трохи води, щоб вона покрила інгредієнти. Гасіть баранину на повільному вогні протягом 15 хвилин.
Потім додайте цибулю. Гасіть блюдо ще 15 хвилин.
Потім додайте барбарис, каррі і зіру. Готуйте ще 4 хвилини.
В казані розподіліть рис. Додайте сіль і куркуму. Зробіть вогонь на максимум.
Далі влийте воду. В середину рису покладіть очищений часник цілої головкою. Як вода випарується, зменшіть вогонь. Закрийте плов кришкою, обмотаної рушником. Готуйте ще 10 хвилин.
Викладіть плов шарами на порційні тарілки. Смачного!