Плетінка з горіхами і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Домашня здобна випічка завжди користується успіхом, тому у нас сьогодні плетінка з горіхами і корицею. Ароматний, пишний і надзвичайно смачний пиріг.
Готову плетінку дістаньте з форми і ще гарячу накрийте рушником. Дайте охолонути і перекладіть в каструлю з кришкою. При такому зберіганні ваш пиріг буде свіжим 2-3 дня. Спекти таку плетінку не дуже складно. У покроковому описі це видно. Ароматний, пишний пиріг подавайте до чаю, кава, kompotu, молоку.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок(5 ст. L. В тісто, 1 ст. L. В начинку)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Горіхи волоські мелені - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
У тепле молоко викладіть дріжджі. У мене свіжі, сухих потрібно 7-8 грам. Додайте одну столову ложку цукру і перемішайте. Через 10-15 хвилин дріжджі спіниться.
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в молоко з дріжджами. Всипте сіль, ще 4 столові ложки цукру.
Поступово всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто, НЕ липнуче до рук.
Поставте тісто в тепле місце і накрийте харчовою плівкою або рушником. Через 40-50 хвилин воно значно збільшиться в об'ємі.
Тісто обомніте і розкачайте в пласт. Посипте меленими горіхами. Горіхи беріть будь-які за наявністю і ваш смак.
Корицю змішайте з однією столовою ложкою цукру і посипте тісто.
Сверре тісто ruletom.
Розріжте рулет уздовж на дві частини.
Переплетіть смужки і скрутіть кільцем. Викладіть у форму для випікання.
Дайте плетінці постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин і змастіть яйцем.
Випікайте плетінку 40-45 хвилин до готовності при температурі 175-180 градусів.
Плівка з горіхами і корицею готова.