Цільнозерновий плетінка
(покроковий рецепт з фото)
Таку цельнозерновую плетінку може спекти легко навіть той, хто вперше пробує себе на цьому поприщі. Домашня цільнозернових випічка - краще, що може трапитися в житті сучасної людини (в плані хліба, природно)!
Пропоную спекти домашню, ароматну плетінку, дуже смачну і дуже корисну. В її складі цільнозерновий мука, яка відрізняється підвищеним вмістом корисних речовин, а також гарбузове насіння і насіння соняшнику. Якщо вам подобається більш щільний м'якуш, то можна використовувати цельнозерновую і пшеничне борошно в співвідношенні 1:1. У будь-якому випадку домашня випічка набагато смачніше (і корисніше) магазинної.
- Борошно - 600 грам (цільнозерновий)
- Дріжджі - 7 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вода - 450 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Гарбузове насіння - 1 Ст. Ложка
- Насіння соняшнику - 1 Ст. Ложка
1. У глибокій ємності змішайте борошно, дріжджі, мед і воду.
2. Замісити тісто і залиште його в теплому місці на годину для того, щоб тісто піднялося.
3. Скачайте тісто в ковбаску і не до кінця поділіть його на три рівні смужки. Заплетіть з них косичку.
4. Залиште косичку знову на 1 годину збільшитися в розмірі.
5. Посипте плетінку насінням і випікайте в духовці при температурі 200 градусів 35 хвилин.