Плетінка з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий рулет з начинкою з чорносливу виходить дуже м'яким і ароматним. Плетінка з чорносливом підійде до будь-яких напоїв, будь то гарячий чай, ароматну каву або улюблений бабусин компот.
З усіх дріжджових пирогів, які я коли-небудь готувала, ця плетінка виходить найбільш ніжною і пухнастою. А начинка з чорносливу і горіхів дуже доречно доповнює смак булки. Чорнослив для цього рецепта краще всього використовувати великий і "м'ясистий", так з пишним тестом випічка вийде соковитою.
- Дріжджі - 7 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Чорнослив - 1 Склянка
- Cedra - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. У чаші блендера змішайте борошно, дріжджі, молоко, воду, яйце, 1/4 чаші вершкового масла і сіль. Замісити тісто.
2. Залиште тісто в теплому місці подвоїтися в розмірі на годину в теплому місці.
3. В окремій мисці змішайте подрібнений чорнослив і волоські горіхи, цедру, мускатний горіх, 2 столові ложки вершкового масла і 2 столові ложки цукру.
Додайте тісто на деко для випікання і в середину вздовж покладіть приготовлену начинку з чорносливу.
Додайте тісто на деко для випікання і в середину вздовж покладіть приготовлену начинку з чорносливу.
4. Поріжте тісто, як показано на зображенні, і переплетіть смужки тіста у вигляді косички.
5. Випікайте пиріг при температурі 190 градусів 15-20 хвилин.