Рецепт Плетінка з чорносливом фото

Плетінка з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Фрукти , Дріжджове тісто , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Солодкий рулет з начинкою з чорносливу виходить дуже м'яким і ароматним. Плетінка з чорносливом підійде до будь-яких напоїв, будь то гарячий чай, ароматну каву або улюблений бабусин компот.

Опис приготування:

З усіх дріжджових пирогів, які я коли-небудь готувала, ця плетінка виходить найбільш ніжною і пухнастою. А начинка з чорносливу і горіхів дуже доречно доповнює смак булки. Чорнослив для цього рецепта краще всього використовувати великий і"м'ясистий" , так з пишним тестом випічка вийде соковитою.

  • Дріжджі - 7 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Чорнослив - 1 Склянка
  • Cedra - 2 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
плетінка з чорносливом - фото крок 1
1. У чаші блендера змішайте борошно, дріжджі, молоко, воду, яйце, 1/4 чаші вершкового масла і сіль. Замісити тісто.
плетінка з чорносливом - фото крок 2
2. Залиште тісто в теплому місці подвоїтися в розмірі на годину в теплому місці.
плетінка з чорносливом - фото крок 3
3. В окремій мисці змішайте подрібнений чорнослив і волоські горіхи, цедру, мускатний горіх, 2 столові ложки вершкового масла і 2 столові ложки цукру.
Додайте тісто на деко для випікання і в середину вздовж покладіть приготовлену начинку з чорносливу.
плетінка з чорносливом - фото крок 4
4. Поріжте тісто, як показано на зображенні, і переплетіть смужки тіста у вигляді косички.
плетінка з чорносливом - фото крок 5
5. Випікайте пиріг при температурі 190 градусів 15-20 хвилин.

Схожі рецепти