Плетінка з дріжджового тіста з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з дріжджового тіста не дарма вважаються повітряними і смачними, і цей рецепт - тому підтвердження. Дуже смачний пиріг з начинкою з горіхів, ром, цукру і кориці порадує своєю солодкістю!
Ще бабуся розповіла мені, як приготувати плетінку з дріжджового тіста. І сьогодні я поділюся з вами цим рецептом. Більш того, це плетінка з горіхово-ромової начинкою. Горіхи можна брати будь-які: лісові, грецькі, кешью, мигдаль або фісташки. Кориця і ром в начинці надають пирога дуже приємний аромат, а цукрова просочення робить його ще більш ніжним і солодким. Обов'язково приготуйте цей пиріг, це легко і досить швидко!
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 125 грам(50г в тісто, 75г в начинку)
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1/8 L
- Дріжджі - 25 грам
- Горіхи - 150 грам
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Abrikosovoe повидло - 3 Ст. Ложки
- Обкладинка - 3 щіпки
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 1 штука
1. Замісити тісто. Для цього 500 грам борошна змішайте з 50 грамами цукру і яйцем.
2. Додайте 150 грам вершкового масла, щіпку солі, 1/8 літра молока з розведеними в ньому 25 грамами дріжджів.
3. Добре вимісити тісто, вибийте з нього повітря. Поставте його в тепле місце підходити.
4. Підготуйте начинку. 150 грам горіхів подрібніть, додайте 75 грам цукру, 1 столову ложку рому, 3 столові ложки вершків, 100 грам абрикосового повидла і трохи кориці.
5. Коли тісто підійде, обомніте його і розкачайте в пласт. Зверху розподіліть начинку. Поверніть тісто по поздовжній стороні, розріжте його вздовж навпіл. Обидві частини красиво переплетіть.
6. Перекладіть плетінку на деко, дайте їй постояти ще 10 хвилин. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 50 хвилин, потім зніміть з дека і остудіть.
7. Змішайте цукрову пудру з лимонним соком і ромом, полийте цією просоченням ще теплу плетінку. Смачного!