Плачинда з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую спробувати приготувати апетитну, соковиту всередині і хрустку зовні плачинду з гарбузом в домашніх умовах. Проста і апетитна випічка для всієї родини.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати плачинду з гарбузом, що я, можливо, абсолютно не чули про це відомому блюді молдавської кухні, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Начинку можна при бажанні доповнити сухофруктами або цукатами, наприклад. Це дуже смачно і зовсім нескладно.
- Борошно - 2 кілограма
- Вода - 4 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Гарбуз - 500 грам
- Цукор - За смаком
1. З тестом все неймовірно просто. У глибокій мисці з'єднайте сіль, рослинна олія, вода і мука. Вимішуйте тісто до тих пір, поки не перестане липнути до рук, при необхідності додаючи борошно. Важливо не перебити тісто, щоб воно залишалося м'яким і еластичним.
2. Розділіть тісто на однакові шматочки, сказавши кожен з них в кульку. Залежно від бажаного розміру і об'єму сковороди їх кількість може бути різним.
3. Рецепт приготування плачинди з гарбузом хороший тим, що все робиться дуже швидко. По одному викладайте кульки на робочу поверхню, присипану борошном, і розгортайте.
4. Очистіть гарбуз, натріть на тертці і додайте за смаком цукор і корицю при бажанні. Також можна поєднувати її з сухофруктами або яблуками, наприклад.
5. Викладіть начинку, не шкодуючи, але залишаючи вільними краю.
6. Головна особливість, як зробити плачинду з гарбузом, - це правильно її заліпити. Зробіть вісім надрізів, щоб пласт тесту був схожий на квітку. По черзі беріть краю і стягуйте їх до центру, щоб щільно заліпити.
7. На сковороду налийте трохи олії і розігрійте. Акуратно викладіть плачинду і смажте на середньому вогні близько 10-15 хвилин.
8. Коли з двох сторін утворилася апетитна скоринка, Плачинда з гарбузом в домашніх умовах готова. Перекладіть її на тарілку, дайте трохи охолонути і можете подавати до столу.
9. Апетитно, ситно і нескладно - ідеальне поєднання. Смачного!