Пісочний пиріг з заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом смачного пісочного пирога з найніжнішої начинкою і хрускотом маку. Хочете? Тоді заходьте в гості і угощайтесь!
Цей пиріг готується просто, а результат дуже вражає. Тісто необхідно замішувати дуже швидко, так як при довгому замісі воно стає жорстким. Обов'язково потрібно потримати тісто в холодильнику, щоб воно стало більш щільне. Сметана повинна бути густа і хорошої якості. При готовності вона підніметься шапкою, а потім опаде. Смачного!
- Куряче яйце - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - в начинку)
- Крем 25% - 350 грам
- Цукор - 8 Ст. Ложок(4 ст. L. - в тісто, 4 ст. L. - в начинку)
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - За смаком
- Вершкове масло - 85 грам
- Борошно - 180 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Викладіть в миску масло, цукор і розпушувач. Перетріть до однорідності.
Додайте яйце і ретельно перемішайте до однорідності.
Додайте борошно.
Замісити м'яке тісто і покладіть в поліетиленовий пакет. Приберіть його в холодильник на 80 хвилин.
Тісто викладіть у форму діаметром 20 см., розрівняйте по дну форми і зробіть бортики висотою 3, 5 - 4 см.
Трохи збийте сметану, цукор, ванільний цукор до однорідної маси. Всипте мак і перемішайте.
Залийте сумішшю форму з тестом.
Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин.
Остудіть і приберіть в холодильник на 12 годин. Потім поріжте і подавайте до столу.
Смачного!