Рецепт Пиріг абрикосовий з сирною заливкою фото

Пиріг абрикосовий з сирною заливкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Сир, Абрикос
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Якщо ви не знаєте, що приготувати до чаювання, подивіться, як приготувати пиріг абрикосовий з сирною заливкою. Це неймовірно ніжний і в міру вологий пиріг з приємним ароматом абрикосів і ванілі.

Приготування цього найніжнішого пирога не займе у вас більше години, але результат вас дуже приємно порадує! ароматний, вологий і соковитий пиріг стане відмінним частуванням до будь-якого чаювання, а якщо полити його шоколадним сиропом, то можна подати і на святковий стіл. Замість абрикосів можете використовувати персики, але врахуйте, що найкраще брати щільні плоди, тоді вони будуть тримати форму в готовій страві. Сколотини можете замінити кефіром або йогуртом.

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 200 грам(150 г в тісто, 50 г в начинку)
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Абрикоси - 250-300 грам
  • Сир - 100 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 25 чайних ложки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Курине яйце - 1 штука
  • Бавовна (кефір, йогурт) - 125 мілілітрів
  • Крем - 50 мілілітрів
пиріг абрикосовий з сирною заливкою - фото крок 1
1. Сколотини змішайте з содою. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером з цукром і яйцем. Додайте лимонну цедру.
пиріг абрикосовий з сирною заливкою - фото крок 2
2. По черзі в два прийоми додайте борошняну суміш і сколотини до масляної суміші. Розмішайте лопаткою. Сир змішайте з цукром і збийте блендером. Додайте ванільний цукор, яйце, сметану і знову збийте.
пиріг абрикосовий з сирною заливкою - фото крок 3
3. У застелену пергаментним папером форму вилийте тісто, зверху викладіть абрикоси, нарізані часточками. Залийте пиріг сирної заливкою. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти