Пиріг абрикосовий з сирною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, що приготувати до чаювання, подивіться, як приготувати пиріг абрикосовий з сирною заливкою. Це неймовірно ніжний і в міру вологий пиріг з приємним ароматом абрикосів і ванілі.
Приготування цього найніжнішого пирога не займе у вас більше години, але результат вас дуже приємно порадує! ароматний, вологий і соковитий пиріг стане відмінним частуванням до будь-якого чаювання, а якщо полити його шоколадним сиропом, то можна подати і на святковий стіл. Замість абрикосів можете використовувати персики, але врахуйте, що найкраще брати щільні плоди, тоді вони будуть тримати форму в готовій страві. Сколотини можете замінити кефіром або йогуртом.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 200 грам(150 г в тісто, 50 г в начинку)
- Вершкове масло - 40 грам
- Абрикоси - 250-300 грам
- Сир - 100 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Курине яйце - 1 штука
- Бавовна (кефір, йогурт) - 125 мілілітрів
- Крем - 50 мілілітрів
1. Сколотини змішайте з содою. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером з цукром і яйцем. Додайте лимонну цедру.
2. По черзі в два прийоми додайте борошняну суміш і сколотини до масляної суміші. Розмішайте лопаткою. Сир змішайте з цукром і збийте блендером. Додайте ванільний цукор, яйце, сметану і знову збийте.
3. У застелену пергаментним папером форму вилийте тісто, зверху викладіть абрикоси, нарізані часточками. Залийте пиріг сирної заливкою. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Смачного!