Пісочні рогалики з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Рогалики частенько готувала моя бабуся, вони робляться навіть простіше, ніж пиріжки. Зробіть і ви такі за рецептом, як приготувати пісочний рогалики з повидлом. Дуже смачна домашня випічка.
Тісто для рогаликів можна купити готове, а можна зробити його самостійно. Підійде пісочне, дріжджове, листкове і навіть пісне. У мене було полуничне повидло, але його можна замінити абрикосовим, сливовим або будь-яким іншим за смаком. Такі рогалики можна зберігати кілька днів.
- Вершкове масло - 60 грам
- Жовток - 1 штука
- Цукор - 1/4 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Povidlo - За смаком
1. Змішайте вершкове масло з жовтком і цукром, додайте борошно і замісіть тісто. Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 3 мм. Ножем виріжте трикутники.
2. На широкий край кожного викладіть трохи повидла.
3. Почніть згортати від широкого краю, формуючи рогалики.
4. Викладіть рогалики на деко з пергаментом.
5. Запікайте їх в розігрітій до 170 градусів духовці 30-40 хвилин. Подавайте їх відразу або після охолодження.