Рецепт Пісний дріжджовий пиріг фото

Пісний дріжджовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Французька кухня
Тісто , Овочі , Капуста , Дріжджове тісто , Морква , Дріжджі , Сухі дріжджі
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріг в пост повинен бути ситним і поживним. Пропоную вам спробувати приготувати пісний дріжджовий пиріг з морквою і капустою - він як ра виходить не тільки ситним, але і смачним.

Опис приготування:

Пісні пироги можуть бути солодкими або солоними. Я люблю робити ситні пироги зі смачною начинкою, наприклад, з капустою, грибами або картоплею. Для приготування пісного дріжджового пирога я взяла невелику (майже в півкілограма) качан капусти звичайної, парочку морквин і цибулька для начинки. До речі, тісто дріжджове пісне універсальне - ви можете зробити солодкий пиріг, наприклад, з povidlom.

  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Капуста - 1 штука
  • Морквина - 2-3 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 125 грам
  • Цукор - 35 грам
  • Борошно - 400-450 грам
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 1
Займіться тестом спочатку: приготуйте опару. У склянці теплої води розведіть дріжджі, додайте столову ложку цукру і півсклянки борошна (борошно краще просійте, щоб опара підійшла добре). Все перемішайте і дайте опарі підійти (це займе хвилин 30-40, може менше).
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 2
Потім додайте в опару, що підійшла чайну ложку солі, ще столову ложку цукру і рослинного масла грам 50.
Перемішайте все гарненько і почніть поступово додавати борошно просіяне і замішувати тісто.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 3
Тісто має бути м'яким і до рук не прилипати.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 4
Сформуйте з тіста кульку і накрийте його рушником, нехай підходить.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 5
Поки тісто підходить, займіться начинкою. Натріть на тертці моркву, цибулю дрібно поріжте. Обсмажте спочатку цибулю, потім додайте моркву і пасеруйте з рослинним маслом хвилин 5-7. За цей час нашинкуйтекапусту і потім додайте її теж до овочів на сковорідку. Обсмажуйте все хвилин 10, а потім на невеликому вогні тушкуйте хвилин 15 під закритою кришкою, додайте спецій за смаком. Готової начинці дайте охолонути.
Почнемо збирати пиріг: тісто підійшло, ви його обомніте і розділіть на дві частини.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 6
З більшої частини тесту розкачайте корж.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 7
Форму для випікання змастіть рослинною олією і посипте сухарями меленими (або просто панірувальними). Викладіть корж і зробіть досить високі бортики.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 8
З меншої частини тесту теж розкачайте корж і поріжте її на рівні смуги.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 9
Покладіть начинку в пиріг і накрийте її смугами з тіста, скріплюючи ними бортики.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 10
Раджу накласти смуги квадратиками - чергуючи або хрест на хрест, як на фото.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 11
Борти загніть всередину, а із залишків тіста можете зробити прикраса.
Дайте пирогу расстояться хвилин 30.
Потім відправте його в розігріту до 180 З духовку на 20 хвилин, до рум'янцю.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 12
Пиріг в духовці підійде і за ароматом ви зрозумієте, що він готовий.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 13
Можете го порізати на порційні шматки перед подачею.
пісний дріжджовий пиріг - фото крок 14
Пісний дріжджовий пиріг готовий. Смачного!

Схожі рецепти