Пісні млинці на мінералці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт млинців відмінно підійде для тих, хто дотримується посту. Легкі, тонкі і смачні, вони не містять продуктів тваринного походження, а тому підійдуть також і вегетаріанцям.
Якщо ви плануєте чимось начинити млинці, робити це потрібно, поки вони не охололи і не втратили своєї пластичності.
Подавати пісні млинці варто в гарячому або теплому вигляді, а доповнити їх смак можна овочевими, фруктовими та іншими начинками, а також сиропами, джемами, горіхами або будь-якими іншими солодкими і несолодкими ласощами.
- Мінералка сильногазована - 2, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Використовуючи дрібне сито, просійте у велику миску борошно, додайте в неї цукор і сіль.
В окрему, чисту і суху посуд влийте мінеральну воду. Потім поступово вводите в неї борошно. Не варто висипати все відразу, інакше борошно просто візьметься грудками. Для зручності замісу тіста можна використовувати міксер, працює на низьких оборотах.
Коли тісто набуло однорідну сметанообразную консистенцію, прикрийте його харчовою плівкою або кришкою і на півгодини залиште настоюватися.
Коли тісто набуло однорідну сметанообразную консистенцію, прикрийте його харчовою плівкою або кришкою і на півгодини залиште настоюватися.
По завершенню 25 хвилин підготуйте пісне масло для тесту. Візьміть невелику каструльку, влийте в неї 5 столових ложок олії. Зачекайте буквально пару хвилин, поки воно гарненько прогріється, зніміть з вогню і тонкою цівкою влийте його в тісто, одночасно помішуючи за допомогою міксера. Тепер збийте тісто на максимальній швидкості протягом 1-2 хвилин - і можна приступати до смаження!
Для смаження немає необхідності використовувати рослинне масло, воно вже міститься в тесті. Просто поставте на вогонь сковороду, почекайте, поки вона розжариться, і за допомогою ополоника влийте тісто. Потім швидко, тримаючи сковороду в руці, круговими рухами розподіліть тісто по дну і поверніть сковороду на плиту. Смажаться пісні млинці на мінералці досить швидко, тому як тільки краю придбали коричневий колір, блін треба перевернути і буквально через пару секунд зняти зі сковороди.
Млинці виходять дуже повітряними, красивими і навіть ажурними, цей ефект забезпечує велику кількість газу в мінералці.