Пісні картопляні зрази з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Постноестраву - це необов'язково несмачне, як найчастіше у людей асоціюються такі страви. Картопляні зрази з грибною начинкою виходять дуже смачні, не складно їх приготувати.
Кількість порцій: 4
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Свіжі гриби - 200 грам
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
1. Почищений і нарізаний картопля викласти в каструлю з холодною водою і довести до кипіння. Посолити і варити до готовності 25-30 хвилин. Як тільки картопля звариться, злити воду. Розім'яти картоплю до пюреобразного стану і трохи остудити.
2. Приготувати начинку. Гриби нам потрібні свіжі. Можна взяти гливи, печериці або інші на ваш смак. Гриби промити і нарізати на маленькі шматочки. У сковороді нагріти масло і викласти в нього гриби. Посмажити гриби до готовності протягом 10-15 хвилин.
3. Щоб картопля не прилипав до рук, потрібно змочити руки холодною водою і розділити картопляне пюре на 8 частин. Кожному шматочку надати форму коржі. На кожен коржик покласти начинку з грибів.
4. Вологими руками візьміть корж з начинкою на долоню і зліпите з неї овальну зразу, загорнувши начинку всередину коржі.
5. Обваляти зрази в сухарях і викласти на деко. Лист треба попередньо змастити маслом. В духовці, нагрітої до 200 градусів, зрази випікаються 20-25 хвилин. На рослинному маслі обсмажити цибулю. Зрази можна полити цим маслом.