Картопляні зрази з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Зрази - це своєрідний пиріжок, тісто якого робиться з вареної картоплі, потім пиріжок потрібно заповнити начинкою, надати форму і обсмажити в маслі. Як бачите все просто і смачно! приступимо?
Ідеально, коли картопля старий або відварений в мундирі, але я вирішила спробувати приготувати з пюре. Вийшло нітрохи не гірше, працювати з тестом складніше, зате зрази вийшли більш ніжні, а це плюс! Отже, дивіться як приготувати картопляні зрази з грибами.
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Гриби - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Сухарі паніровачние - 0, 5 склянки
- Кріп для прикраси - пучок
1. Приготуйте продукти для картопляних зраз. Як грибної начинки я раджу купити використовувати печериці, вони швидко готуються і мають хороші смакові дані.
2. Очистіть картопля, поріжте крупно, залийте холодною водою і поставте вариться до готовності. Додати сіль за смаком. Добре, якщо вода буде трохи пересолена, тоді картопля не потрібно буде солити далі.
3.Гриби і цибулю порізати не великими шматочками.
4. Надішліть на гарячу сковороду з маслом і обсмажте до готовності. Додати сіль, поперчіть за смаком. В остиглі гриби можна додати кропу.
5. З готового картоплі злийте повністю воду. Товкачем пюріруйте, остудіть.
6. Додайте в остиглий картопля яйце, перцю трохи, відкоригуйте на сіль і всипте борошно. Замісити тісто для зраз.
7. Наберіть столову ложку з гіркою картоплі і вологими руками расплюсніте тісто, покладіть ложку начинки і заліпити пиріжок. Панірують у сухарях або борошні.
8. Надішліть картопляні зрази з грибами з гаряче масло і смажте на сильному вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Якщо панировать в сухарях, то потрібно частіше міняти масло, сухарі горять на сковороді.