Пісні картопляні зрази
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я вирішила приготувати деруни, а потім задумалася. А що, якщо проявити фантазію? І вирішила трохи змінити рецепт. Дивіться, як приготувати пісні картопляні зрази незвично і цікаво.
Картопляні зрази, це, по суті, ті ж деруни, всім нам знайомі з дитинства. Зазвичай зрази готують з м'ясом або рибою. Але під час посту доводиться міняти деякі речі в звичайних рецептах. Хоча це навіть буває корисно. Адже саме так народжуються нові страви!
- Картопля - 700 грам
- Гриби - 200 грам
- Борошно - 0, 5 склянки
- Зелень - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Чистим картофель. Своїм та закидаємо його в каструлю з гарячою водою. Будемо робити пюре. Для швидкості приготування можете спочатку нарізати картоплю на кубики. Так вона відварити швидше. Коли картопля звариться, зливаємо відвар, а овоч перетираємо в пюре.
Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. Дістаємо гриби. Я взяла печериці. Взагалі гриби можна обсмажити разом з цибулею. Але я їх відварити окремо. Так в зраз буде менше жиру.
Коли гриби зваряться, потрібно нарізати їх на дрібні шматочки. Додамо в них зелень (свіжу або сушену). Посолити і поперчити. Це буде наша начинка. З'єднуємо картопля з обсмаженою цибулею. Це наша основа.
Додаємо в картопля з цибулею півсклянки борошна. Замішуємо картопляне тісто. Беремо кульку тесту, робимо його плоским. Зверху кладемо начинку з грибів з зеленню. Загортаємо все. Виходить пиріжок.
Насипаємо панірувальні сухарі в миску. Обвалюють картопляні зрази в сухарях. Розігріваємо сковорідку, наливаємо соняшникову олію. Обсмажуємо зрази з двох сторін до коричневої скоринки.
Коли зрази підсмажаться, раджу вам перекласти їх на чисті серветки, щоб з них стік зайвий жир. Подавайте з пісними картопляними зразами з грибами свіжу зелень. Смачного!