Пишні оладки на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Пишні оладки на кислому молоці можна приготувати, якщо у вас в холодильнику є кисле молоко. Цей рецепт використовували ще наші бабусі. Він дуже популярний, так як такі оладки дуже смачні.
Опис приготування:
Якщо ви хочете знати, як приготувати пишні оладки на кислому молоці, то прочитайте цей рецепт. Завдяки"хитрості" з солодкою сметаною, вони виходять дуже ніжними і соковитими. Використовуйте нежирну сметану для просочення.
- Кисле молоко - 500 мілілітрів (кисле молоко або кефір)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Крем - 1/2 L
- Сіль, ванілін - За смаком
- Сода - 1/2 чайних ложки
У широку миску вбийте три курячих яйця і збийте їх вінчиком з двома ложками цукрового піску. Додайте сіль і ванілін на свій смак і влийте 0, 5 літра кислого молока.
Інгредієнти ретельно перемішайте, щоб вийшло тісто як сметана по консистенції. Потім в чашку всипте пів чайної ложки соди, закип'ятіть в сотейнику або чайнику воду і влийте її (близько трьох столових ложці) в соду. Швидко перемішайте і перелийте в тісто. Дочекайтеся, поки на тесті з'являться пухирці.
Коли тісто почне"пузиритися" , це означатиме, що можна приступати до смаження оладок. На розпеченому рослинному маслі обсмажують на сковороді оладки з двох сторін. Найзручніше наливати їх в сковорідку ложкою.
Коли все оладки будуть готові, в невеликій піалках змішайте сметану з рештою цукру. Умочіть кожен оладок в солодку сметану і складіть їх в будь-яку ємність. Залиште їх в холодному місці просочитися на кілька годин. Можна на всю ніч поставити в холодильник.