Пишні оладки на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пишні оладки на кислому молоці можна приготувати, якщо у вас в холодильнику є кисле молоко. Цей рецепт використовували ще наші бабусі. Він дуже популярний, так як такі оладки дуже смачні.
Якщо ви хочете знати, як приготувати пишні оладки на кислому молоці, то прочитайте цей рецепт. Завдяки "хитрості" з солодкою сметаною, вони виходять дуже ніжними і соковитими. Використовуйте нежирну сметану для просочення.
- Кисле молоко - 500 мілілітрів (кисле молоко або кефір)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Крем - 1/2 L
- Сіль, ванілін - За смаком
- Сода - 1/2 чайних ложки
У широку миску вбийте три курячих яйця і збийте їх вінчиком з двома ложками цукрового піску. Додайте сіль і ванілін на свій смак і влийте 0, 5 літра кислого молока.
Інгредієнти ретельно перемішайте, щоб вийшло тісто як сметана по консистенції. Потім в чашку всипте пів чайної ложки соди, закип'ятіть в сотейнику або чайнику воду і влийте її (близько трьох столових ложці) в соду. Швидко перемішайте і перелийте в тісто. Дочекайтеся, поки на тесті з'являться пухирці.
Коли тісто почне "пузиритися", це означатиме, що можна приступати до смаження оладок. На розпеченому рослинному маслі обсмажують на сковороді оладки з двох сторін. Найзручніше наливати їх в сковорідку ложкою.
Коли все оладки будуть готові, в невеликій піалках змішайте сметану з рештою цукру. Умочіть кожен оладок в солодку сметану і складіть їх в будь-яку ємність. Залиште їх в холодному місці просочитися на кілька годин. Можна на всю ніч поставити в холодильник.