Пишні млинці без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пишні млинці можна приготувати і без дріжджів. Вони виходять ніжними і надзвичайно смачними. Такі млинці можна подати на десерт з медом, варенням, сметаною або на закуску з червоною ікрою, паштет.
Пишні млинці без дріжджів готуються просто і швидко. У тісто потрібно додати трохи соди, яка і забезпечить пишність млинців. Вони виходять ніжними, бархатистими, повітряними, з вершковим смаком. При цьому зберігають свіжість і на наступний день.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 250-300 грам
- Куряче яйце - 1-2 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування млинців.
У каструлю або миску розбийте яйце.
Збовтайте яйце.
Влейте молоко.
Всипте борошно, перемішайте. Додайте сіль, цукор, соду погашену оцтом.
Влийте рафіновану соняшникову олію.
Має вийти гладке, однорідне рідке тісто. Дайте йому постояти 15-20 хвилин і приступайте до приготування млинців.
На розпечену сковороду виливайте повний ополоник тесту і рівномірно розподіляйте по поверхні.
Печіть млинці з обох боків до золотистого кольору.
Готові млинці стопкою складайте на тарілці, змащуючи кожен млинець вершковим маслом.
Пишні млинці без дріжджів готові. Можна подавати до столу. Смачного!