Рецепт Пишні оладки на молоці без дріжджів фото

Пишні оладки на молоці без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 40 хв.

У вашу кулінарну скарбничку хочу запропонувати додати дуже простий варіант, як приготувати пишні оладки на молоці без дріжджів. Це прекрасний варіант для сніданку або десерту до чаю.

Опис приготування:

Що стосується самого процесу приготування, то він досить простий. Однак щоб зробити пишні оладки на молоці без дріжджів в домашніх умовах, потрібно знати один секрет, яким я і хочу поділитися. Але про все по порядку.

Перед подачею доповнити оладки можна сметаною, варенням, згущеним молоком або просто присипати цукровою пудрою.

Смачного!

  • Борошно - 2 склянки
  • Молоко - 2 склянки
  • Яйце - 3 штуки
  • Сода - 1 Чайна ложка (гашене)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1
У глибоку миску вбийте яйця, додайте дрібку солі.
2
Всипте цукор і почніть збивати віночком або міксером до пишноти.
3
Влийте склянку молока.
4
Борошно просійте і невеликими порціями додавайте в тісто, продовжуючи збивати.
5
Після потроху додавайте молоко, що залишилося, щоб довести тісто до потрібної консистенції.
6
Іноді для аромату я додаю дрібку ваніліну, кориці або цедру лимона. Ретельно збийте тісто.
7
Тепер на вогонь поставте сковороду з рослинним маслом, залиште її розігріватися.
8
В кінці в тісто додайте ложку соди, попередньо погасивши її оцтом або соком лимона. Акуратно перемішайте і більше не чіпайте тісто, це і є наш секрет.
9
Ложкою викладайте тісто на сковороду і смажте оладки під закритою кришкою до рум'яності з двох сторін.
10
Після можна викласти їх на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла.

Схожі рецепти