Пишні оладки на молоці без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
У вашу кулінарну скарбничку хочу запропонувати додати дуже простий варіант, як приготувати пишні оладки на молоці без дріжджів. Це прекрасний варіант для сніданку або десерту до чаю.
Що стосується самого процесу приготування, то він досить простий. Однак щоб зробити пишні оладки на молоці без дріжджів в домашніх умовах, потрібно знати один секрет, яким я і хочу поділитися. Але про все по порядку.
Перед подачею доповнити оладки можна сметаною, варенням, згущеним молоком або просто присипати цукровою пудрою.
Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1
У глибоку миску вбийте яйця, додайте дрібку солі.
2
Всипте цукор і почніть збивати віночком або міксером до пишноти.
3
Влийте склянку молока.
4
Борошно просійте і невеликими порціями додавайте в тісто, продовжуючи збивати.
5
Після потроху додавайте молоко, що залишилося, щоб довести тісто до потрібної консистенції.
6
Іноді для аромату я додаю дрібку ваніліну, кориці або цедру лимона. Ретельно збийте тісто.
7
Тепер на вогонь поставте сковороду з рослинним маслом, залиште її розігріватися.
8
В кінці в тісто додайте ложку соди, попередньо погасивши її оцтом або соком лимона. Акуратно перемішайте і більше не чіпайте тісто, це і є наш секрет.
9
Ложкою викладайте тісто на сковороду і смажте оладки під закритою кришкою до рум'яності з двох сторін.
10
Після можна викласти їх на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла.