Pishmana
(покроковий рецепт з фото)
Пішме - це ласощі з туркменської кухні, яке являє собою щось середнє між нашим хмизом і пончиками. Готується швидко, а виходить смачно. Діткам вони вже точно сподобаються! раджу!
Пішме найбільш смачні, поки свіжі, тому готуйте їх трохи. Хоча, якщо вас зібралася велика компанія, то доведеться готувати їх побільше, врахуйте, що з'їдаються вони швидко. Власне кажучи, смажаться вони теж дуже швидко - буквально за лічені секунди. Єдине, потрібно гарненько вистояти тісто, інакше, у вас вийдуть коржі в формі ромба, а не хрусткі пішме.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Дріжджі пресовані - 30 грам
- Молоко - 125 грам (тепле)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Жовток - 1 штука
- Масло рослинне - 150 мілілітрів (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У теплому молоці розчинити дріжджі і трохи цукру, залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.
Потім додайте цукор, що залишився, трохи солі, жовток і просійте борошно.
Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Залиште тісто в теплому місці на 2 годину. Я залишила тісто біля включеної конфорки.
Тісто 2 години підросло. Його обомніте, розділи 3 частини. Кожну частину тонко розкачати і порізати на ромби.
Гарненько розігрійте рослинне масло в сковороді. Покладіть в нього ромби, смажте з двох сторін до золотистого кольору. Зверніть увагу: смажаться пішме дуже швидко, буквально за хвилину, тому далеко від сковороди не відходьте, в іншому випадку sgoryat.
Викладайте пішме на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. За бажанням пішме можна присипати цукровою пудрою, поки вони ще гарячі. От і все, побачити, як, рецепт, як приготувати пішме, дуже простий, а скільки ласощі вийшло!