Пиріжки з сюрпризом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів гостренького хочу запропонувати дуже класний рецепт. Приголомшливі листкові пиріжки з неймовірно пікантною начинкою з курочки і порею в вершках. Спробуйте, вони дійсно чудові!
Хочете здивувати близьких? Тоді ось вам варіант, як приготувати пиріжки з сюрпризом. Однак відразу хочу звернути вашу увагу на те, що начинка гостра, так як доданий перець чилі, тому пиріжки точно не підійдуть для діток і для тих, хто не їсть гостре. А ось для любителів "полоскотати" смакові рецептори ці пірожочкі - відмінна ідея. Сам процес досить простий, так як в якості основи використовується листкове тісто, та й начинка готується не більше 10 хвилин. Чудовий рецепт для шанувальників швидкої домашньої випічки.
- Відварна куряча грудка - 300 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Чилі перець - 1 штука
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Молоко - 120 мілілітрів (або вершки)
- Листкове тісто - 350 грам
- Яйце - 1 штука
1. Подрібніть курочку (можна використовувати відварене філе, копчену грудку або залишки від запеченої цілком птиці, наприклад) і цибулю-порей.
2. Розігрійте на сковороді трохи вершкового масла. Викладіть порей, обсмажте пару хвилин, помішуючи. Додайте подрібнений гострий перець за смаком.
3. Всипте трохи борошна і перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
4. Влийте тонкою цівкою молоко або вершки.
5. Додайте курку. Додати сіль, всипте за смаком спеції і сушені ароматні трави. Перемішайте, через хвилину начинку можна знімати з вогню.
6. Розкачайте листкове тісто, наріжте квадратиками. Краї змастіть збитим яйцем.
7. Викладіть начинку.
8. Акуратно згорніть, promazhyte і вставте кінець робочого стола.
9. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть верх залишилися яйцем, відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
10. Запікайте пиріжки з сюрпризом у вигляді пікантною начинки до рум'яної скоринки (хвилин 20-25). Смачного!