Пиріжки з сливами духові
(покроковий рецепт з фото)
Я влітку рідко печу, треба їсти все свіже. Але як встояти перед спокусою спекти ароматних духових пиріжків зі свіжими фруктами? Отже, ділюся з вами моїм улюбленим рецептом духових пиріжків, дивіться!
Зараз я розповім, як приготувати пиріжки духові зі сливами. Цим рецептом зі мною колись поділилася подруга, це було дуже давно, і з тих пір він мене не раз виручав. Пиріжки красиві, ніжні і смачні! Як довго зберігаються пиріжки зі сливами? На це питання складно мені відповісти, мої пиріжки відлітають зі столу ще гарячими… пробуйте!
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука(+ жовток для змазування пиріжків)
- Борошно - 4 склянки (приблизно)
- Дріжджі - 2 чайних ложки (швидкорозчинні)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок(+ для начинки )
- Сіль - 1 щіпка
- Зливи - 600-700 грам
Підготуйте продукти для пиріжків. Зливи можна поки відставити, вони знадобляться через години чотири. Робимо тісто!
Стакан молока підігрійте до 40 градусів, якщо немає градусника, це добре тепле молоко, але не гаряче, палець утримати в склянці можна. Додайте щіпку солі, цукор 5 ст.Л, дріжджі. Перемішайте і розчиніть все інгредієнти в молоці. Вбийте яйце, перемішайте знову.
Всипте склянку просіяного борошна, перемішайте опару і залиште її на 10-15 хвилин в теплі, щоб дріжджі прокинулися і зашуміли. Ви побачите пінну шапочку зверху, це означає, що пора додавати решту борошна.
У процесі замішування тіста додайте рослинне масло. Тісто має вийти пружним і м'яким, пластичним. Кількість борошна орієнтовний, може, трохи менше або більше знадобиться. Щоб пиріжки вийшли повітряними, не варто робити тісто крутим. Накрийте сухим рушником тару з тестом і залиште в теплі на 4 годину.
Тісто підійшло, зросла. Можна приступати до формування пиріжків.
Для начинки вимийте сливи, видаліть кісточки і поріжте на шматочки. Додайте пару ложок цукру і перемішайте начинку.
Розділити тісто 20 частин, це для маленьких пиріжків, для великих - на 10 частин. Кожну грудочку тесту розкачайте качалкою або пальцями, в центр покладіть частину начинки зі слив.
Кінець кліпу, як в звичайних пиріжках, переверніть швом вниз.
Насті стояв pergamentom, у мене випікалися пиріжки на двох великих деках. Змащувати пергамент не потрібно, він антипригарний. Викладайте пиріжки на невеликій відстані один від одного. Накрийте серветкою сухий і залиште в теплі на 30 хвилин. Після змастіть жовтком і випікайте при 180 градусах 30 хвилин.
Пиріжки духові зі сливами готові! Зніміть їх з дека, остудіть на решітці - і до столу!