Рецепт Пиріжки з рисом і рибою фото

Пиріжки з рисом і рибою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 30
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Незважаючи на те, що рецепт цей досить економічний, пиріжки з ним виходять приголомшливі, дуже ніжні й ароматні. Це відмінний варіант для всіх любителів рибних страв і шанувальників домашньої кухні.

Опис приготування:

Пиріжки, напевно, люблять усі без винятку, а от коли справа доходить до вибору начинки, то тут у кожного свої переваги. Хтось любить м'ясо, деякі гриби або овочі, багато хто вибирає солодкі начинки з фруктами або варенням, ну а я хочу розповісти вам, як приготувати пиріжки з рисом і рибою. У нашій родині це найулюбленіший варіант, тому і готуємо ми їх найчастіше і в великій кількості. Наприклад, в цьому списку інгредієнти розраховані десь на 30 невеликих пиріжків, так що доведеться кликати в гості велику компанію, щоб з'їсти їх всі. Так і взагалі, з цим рецептом приготування пиріжків з рисом і рибою вам не важко буде зробити ситний обід або вечерю для вас і ваших друзів, повірте мені.

  • Борошно пшеничне - 5-6 склянок
  • Вода тепла - 0, 5 L
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 10-11 грам
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Горбуша натуральна консервована - 245 грам(1 стандартна баночка)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мал - 200 грам
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 1
Для початку нагріваємо воду до 30-35 градусів і переливаємо її в великий посуд, в якій будемо замішувати надалі тісто, всипаємо в воду сухі дріжджі.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 2
Вливаємо олію, додаємо сіль і цукор.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 3
Тепер всипаємо 2-3 склянки просіяного борошна і ретельно все перемішуємо.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 4
Далі в отримане липке тісто починаємо поступово всипати борошно, що залишилося і замішувати (вже раками) густе і еластичне тісто. Накриваємо його рушником і ставимо на час в тепло.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 5
Поки тісто піднімається, ми займемося приготуванням начинки. Для початку відварюємо рис до повної готовності.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 6
Чистимо цибулю і нарізаємо його невеликими кубиками.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 7
У сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю до прозорості.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 8
Відкриваємо консервовану рибу, зливаємо з неї рідину і перекладаємо разом з цибулею в миску до рису.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 9
Перемішуємо всі інгредієнти, якщо потрібно додаємо сіль і перець.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 10
Коли тісто збільшиться в об'ємі приблизно в два рази (на це зазвичай іде 30-40 хвилин), ми його обминали і знову ставимо в тепло.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 11
Тепер воно знову має збільшиться вдвічі.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 12
Наше тісто готове до подальшої роботи. Тому ми змащуємо руки і поверхня, на якій будемо працювати рослинним маслом. Потім відриваємо від тесту невеликі шматочки і формуємо з них кульки діаметром приблизно 4 см. Кульки викладаємо на змащену поверхню і залишаємо на 10-15 хвилин підніматися. Після закінчення часу беремо перший кульку і розгортаємо його в коржик, в середину коржа кладемо трохи начинки (столову ложку).
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 13
Дуже щільно з'єднуємо краї тіста так, щоб не було ніяких дірочок. Те ж саме робимо з усім тестом, пиріжки поки викладаємо на деко або будь-яку іншу, змащену олією поверхню.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 14
У сковороду наливаємо досить багато рослинної олії і гарненько його нагріваємо, викладаємо пиріжки на сковороду швом вниз.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 15
Як тільки пиріжки підрум'яняться, перевертаємо їх на іншу сторону.
пиріжки з рисом і рибою - фото крок 16
Готові пиріжки викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки масла, а вже потім подаємо до столу і пригощаємося. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти