Пиріг з рибою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг відрізняється від відомих рецептів рибного пирога, до яких все так звикли. Розповім чудовий рецепт цікавою випічки, як приготувати пиріг з рибою і рисом. Обов'язково пробуйте!
Цей пиріг родом із Середземномор'я. Для його приготування використовується не сардина, як багато хто вже подумали, а консервований в олії тунець, а також в'ялені томати і шпинат. Пиріг яскравий і барвистий, виглядає дуже апетитно. Готую його в духовці, а подавати до столу краще вже остиглим.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Тунець в олії - 425 грам
- В'ялені томати - 125 грам
- М'який сир - 200 грам
- Пармезан - 50 грам
- Шпинат - 100 грам
- Яйця - 3 штуки
1
У сковороду влийте оливкову олію, очистіть і наріжте дрібно цибулю з часником, викладіть їх в сковороду, готуйте, помішуючи, близько 7 хвилин.
2
Рис промийте і викладіть на сковороду до цибулі і моркви, залийте склянкою води і доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин. Викладіть в тарілку.
3
У миску викладіть тунець, потім - помідори, м'який сир, вимитий і крупно нарізаний шпинат, збиті яйця і рис, посипте сіллю і перцем, перемішайте.
4
Форму для випічки застеліть пергаментом і викладіть рисову суміш, посипте пармезаном і випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 40-50 хвилин.
5
Готовий пиріг дістаньте з духовки і залиште в формі на 15-20 хвилин, потім гострим ножем відокремте краю і викладіть пиріг на тарілку. Смачного!