Рецепт Кулеб'яка з рибою і рисом фото

Кулеб'яка з рибою і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Дріжджове тісто , Скумбрія
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Кулеб'яка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кулеб'яка з рибою і рисом - відмінна домашня випічка, яку можна подати на закуску, до будь-якого першого блюда, а також і з чаєм. Вона по суті є універсальною.

Опис приготування:

Таку кулеб'яку можна приготувати з скумбрії, тріски, xeka, минтая, судака, горбуші, лосося. Підійде будь-яка, не надто костиста риба. Звичайно, дрібну рибу брати не варто. Ароматна, пишна кулебяка порадує ваших домашніх в будь-який час дня, а також буде до речі на святковому столі.

  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 8 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 ç.l. В тісто, 0, 5 ç.l. В начинку)
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Олія соняшникова - 6 Ст. Ложок(3 ст.Л. В тісто, 3 ст.Л. Для смаження цибулі)
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Скумбрія - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Рис відварний - 150 грам
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 1
Молоко і воду налийте в миску, підігрійте до температури 35-37 градусів. Всипте цукор і дріжджі, перемішайте.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 2
Додайте сіль і соняшникову рафіновану олію.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 3
Поступово всипте просіяне борошно і замісити м'яке, еластичне тісто.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 4
Поставте тісто в тепле місце, попередньо накривши його харчовою плівкою. Через 60-80 хвилин воно підійде і буде готове до роботи.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 5
Поки тісто підходить, приготуйте начинку для кулеб'яки. Відварений рис викладіть в миску.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 6
Скумбрію зваріть, видаліть кісточки, повинна залишитися одна м'якоть. Додайте до відварного рису.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 7
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Підсмажте до золотистого кольору в сковороді. Додайте в начинку.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 8
Начинку посоліть за смаком і перемішайте. Можна поперчити.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 9
Тісто розкачати в пласт. Викладіть начинку посередині тесту.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 10
З двох сторін тесту зробіть надрізи, як показано на фото.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 11
Заплетіть кулеб'яку у вигляді коси.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 12
Дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. За цей час вона трохи збільшиться в об'ємі. Змастіть яйцем.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 13
Випікайте кулеб'яку в духовці при температурі 175-180 градусів 45-50 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки.
кулеб'яка з рибою і рисом - фото крок 14
Готову кулеб'яку охолодіть, наріжте і подавайте до столу.

Схожі рецепти