Кулеб'яка з рибою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Кулеб'яка з рибою і рисом - відмінна домашня випічка, яку можна подати на закуску, до будь-якого першого блюда, а також і з чаєм. Вона по суті є універсальною.
Таку кулеб'яку можна приготувати з скумбрії, тріски, xeka, минтая, судака, горбуші, лосося. Підійде будь-яка, не надто костиста риба. Звичайно, дрібну рибу брати не варто. Ароматна, пишна кулебяка порадує ваших домашніх в будь-який час дня, а також буде до речі на святковому столі.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 8 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 ç.l. В тісто, 0, 5 ç.l. В начинку)
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Олія соняшникова - 6 Ст. Ложок(3 ст.Л. В тісто, 3 ст.Л. Для смаження цибулі)
- Куряче яйце - 1 штука
- Скумбрія - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рис відварний - 150 грам
Молоко і воду налийте в миску, підігрійте до температури 35-37 градусів. Всипте цукор і дріжджі, перемішайте.
Додайте сіль і соняшникову рафіновану олію.
Поступово всипте просіяне борошно і замісити м'яке, еластичне тісто.
Поставте тісто в тепле місце, попередньо накривши його харчовою плівкою. Через 60-80 хвилин воно підійде і буде готове до роботи.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку для кулеб'яки. Відварений рис викладіть в миску.
Скумбрію зваріть, видаліть кісточки, повинна залишитися одна м'якоть. Додайте до відварного рису.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Підсмажте до золотистого кольору в сковороді. Додайте в начинку.
Начинку посоліть за смаком і перемішайте. Можна поперчити.
Тісто розкачати в пласт. Викладіть начинку посередині тесту.
З двох сторін тесту зробіть надрізи, як показано на фото.
Заплетіть кулеб'яку у вигляді коси.
Дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. За цей час вона трохи збільшиться в об'ємі. Змастіть яйцем.
Випікайте кулеб'яку в духовці при температурі 175-180 градусів 45-50 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки.
Готову кулеб'яку охолодіть, наріжте і подавайте до столу.