Рецепт Пиріжки з куркою і грибами фото

Пиріжки з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Птах , Курка , Гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 16-18
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Любителям домашньої випічки пропоную досить простий рецепт - пиріжки з куркою і грибами. Звичне, але вельми вдале поєднання в начинці дає дійсно чудові результати.

Опис приготування:

Пиріжки з куркою і грибами, зроблені за цим рецептом, можна приготувати не тільки в духовці, але і на сковороді. При бажанні в начинку можна також додати свіжу зелень, ароматні трави або спеції.

  • Дріжджі - 11 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 350-400 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Курка - 500 грам
  • Гриби - 350 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка (по бажанню)
  • Перець - 1 щіпка
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 1
1. Щоб тісто вийшло ідеальним, дріжджі краще запустити окремо. Для цього потрібно залити їх теплим (тільки не гарячим! ) молоком і додати цукор. Ретельно розмішати і залишити на деякий час.
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 2
2. Тим часом можна розтопити вершкове масло і остудити його. Коли дріжджі почали працювати, додати до них просіяне борошно, масло і щіпку солі. Почати замішувати еластичне і м'яке тісто. Як зробити пиріжки з куркою і грибами м'якими? Важливо не перебити тісто борошном. Коли воно готове, накрити його рушником і поставити в тепле місце приблизно на 1 час.
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 3
3. Цього часу цілком вистачить, щоб приготувати начинку. Для цього вимити і просушити курку, нарізати філе невеликими шматочками.
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 4
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди курку. Посолити і поперчити за смаком. Обсмажити до готовності.
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 5
5. Слідом також обсмажити на сковороді гриби з цибулею, приправлені на смак. З'єднати гриби з куркою і ретельно перемішати.
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 6
6. Коли тісто збільшилося в об'ємі його потрібно розділити на однакові частини (приблизно 16-18 штук).
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 7
7. Кожен шматочок розкачати в корж і в серединку викласти начинку.
пиріжки з куркою і грибами - фото крок 8
8. Ретельно заліпити краю, щоб пиріжки з куркою і грибами в домашніх умовах не розповзалися. Викласти на деко, змащений маслом і дати їм ще постояти близько 5-7 хвилин. Потім відправити в розігріту духовку і випікати до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти