Пиріжки з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16-18
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Любителям домашньої випічки пропоную досить простий рецепт - пиріжки з куркою і грибами. Звичне, але вельми вдале поєднання в начинці дає дійсно чудові результати.
Опис приготування:
Пиріжки з куркою і грибами, зроблені за цим рецептом, можна приготувати не тільки в духовці, але і на сковороді. При бажанні в начинку можна також додати свіжу зелень, ароматні трави або спеції.
- Дріжджі - 11 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 350-400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Курка - 500 грам
- Гриби - 350 грам
- Цибулина - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Перець - 1 щіпка
1. Щоб тісто вийшло ідеальним, дріжджі краще запустити окремо. Для цього потрібно залити їх теплим (тільки не гарячим! ) молоком і додати цукор. Ретельно розмішати і залишити на деякий час.
2. Тим часом можна розтопити вершкове масло і остудити його. Коли дріжджі почали працювати, додати до них просіяне борошно, масло і щіпку солі. Почати замішувати еластичне і м'яке тісто. Як зробити пиріжки з куркою і грибами м'якими? Важливо не перебити тісто борошном. Коли воно готове, накрити його рушником і поставити в тепле місце приблизно на 1 час.
3. Цього часу цілком вистачить, щоб приготувати начинку. Для цього вимити і просушити курку, нарізати філе невеликими шматочками.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди курку. Посолити і поперчити за смаком. Обсмажити до готовності.
5. Слідом також обсмажити на сковороді гриби з цибулею, приправлені на смак. З'єднати гриби з куркою і ретельно перемішати.
6. Коли тісто збільшилося в об'ємі його потрібно розділити на однакові частини (приблизно 16-18 штук).
7. Кожен шматочок розкачати в корж і в серединку викласти начинку.
8. Ретельно заліпити краю, щоб пиріжки з куркою і грибами в домашніх умовах не розповзалися. Викласти на деко, змащений маслом і дати їм ще постояти близько 5-7 хвилин. Потім відправити в розігріту духовку і випікати до рум'яної скоринки.