Пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пробували смажені пиріжки з картоплею практично всі, однак готувати вміють не всі. Цей рецепт з фото пояснить, як приготувати смачні пиріжки з картоплею.
Опис приготування:
Пиріжки з картоплею багатьом з нас відомі з дитинства, проте приготувати їх в домашніх умовах вдається не кожному, а покупні, як правило, вже не дуже свіжі і не дуже смачні. В дійсності, приготувати смачні, не надто жирні, ніжні смажені пиріжки з картоплею не дуже складно - потрібно лише трохи кулінарної чуйності і терпіння, і пиріжки вийдуть прекрасні. Сподіваюся, цей рецепт з фото допоможе вам в приготуванні. Хай щастить!
- Тісто дріжджове - 1, 5 кілограма
- Kartofelina - 6 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Спеції - - За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в олії до золотистого.
Картоплю відварити в киплячій підсоленій воді до готовності, перетворити в пюре. Додати в нього обсмажену цибулю, одне яйце і спеції. Гарненько перемішати - і начинка для пиріжків готова.
Дріжджове тісто розгортаємо на дві довгих"ковбаски" , нарізаємо їх на шматочки.
З кожного шматочка робимо тонкий корж, в центр якої кладемо трохи картопляної начинки.
Звертаємо пиріжок, кладемо швом вниз на кілька хвилин - щоб стримався.
У сковороду наливаємо щедре кількість рослинного масла, коли воно закипить - кладемо в нього пиріжки (скільки влізе на сковороду) і обсмажуємо 2-3 хвилини з кожного боку. Так проробляємо з кожною партією пиріжків.
Готові пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб стік жир. Усе - смачненькі і не дуже жирні пиріжки з картоплею готові