Пиріжки з картоплею по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную вам спробувати пиріжки з картоплею по-татарськи. Вони виходять ситними і смачними, можуть замінити гаряче блюдо. Беріть на замітку!
Опис приготування:
Нижче я розповім докладніше, як приготувати пиріжки з картоплею по-татарськи. За бажанням в начинку можна додати дрібно порізані печериці. У моїй родині рецепт користується успіхом, на свята обов'язково печу такі пиріжки. Вони довго не черствіють, можна зберігати в холодильнику і розігрівати.
- Картопля - 3-4 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Вода - 1/2 склянки (холодна)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 ç.l. - в тісто, 1/2 ç.l. - в начинку)
- Чорний перець - За смаком
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Розітріть масло з борошном в крихту.
Сіль розчиніть в склянці води. Соду погасите лимонним соком.
Влийте холодну воду в муку і додайте соду, замісіть тісто.
Сформуйте тісто в кулю, приберіть в холодильник на 1 час.
Картоплю очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Посоліть і поперчіть за смаком.
Розкачайте тісто, виріжте кружечки діаметром 10-12 см. У центр викладіть начинку з картоплі.
З'єднайте краю тесту «спідничкою», залишивши зверху отвір. Викладіть пиріжки на деко. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 30-40 хвилин.
Пиріжки з картоплею по-татарськи готові, приємного вам апетиту!