Рецепт Пиріжки з фаршем в духовці фото

Пиріжки з фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пиріжки

Страва, якому все завжди раді, як на свято, так і в будні - це пиріжки з фаршем в духовці. Така смачна випічка створить своїм неповторним ароматом затишок і теплу атмосферу в вашому домі.

Рецепт приготування пиріжків з фаршем в духовці, про який я хочу вам розповісти, не можна назвати звичайним, тому що тут тісто і сама начинка мають невеликі доповнення. Наприклад, в тесті, я додаю в нього порошок каррі, що надає пиріжків приємний помаранчевий колір і приголомшливий аромат. Що стосується начинки, то в цьому простому рецепті пиріжків з фаршем в духовці я використовую яловичину і додаю в начинку гострий перець, втім, якщо ви не любите гостре, то може виключити його зі складу. В іншому все просто, легко і досить швидко, пиріжки виходять дуже смачні і подобаються всім, сподіваюся, і ви їх полюбите. Дивіться детальний рецепт, як приготувати пиріжки з фаршем в духовці, нижче.

  • Борошно - 4 склянки
  • Масло топлене - 0, 5 склянки (охолоджене)
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки(+ 2 столові ложки для обсмажування начинки)
  • Вода крижана - 0, 5 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки(+ в начинку)
  • Каррі - 1 Ст. Ложка
  • Фарш яловичий - 700-800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець гострий - 1 штука (можна не додавати)
  • Сухарі паніровочні - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Пір'я зеленої цибулі - 3-5 штук
  • Петрушка свіжа подрібнена - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - - За смаком (паприка, перець духмяний, порошок каррі, чебрець, білий перець)
  • Яйце - 1 За смаком
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 1
Отже, просіюємо борошно в миску, після чого додаємо до неї топлене і рослинне масло, перемішуємо все і перетираємо руками масу до однорідності. В отриману суміш всипаємо цукор, сіль (0, 5 ст.Л.) і каррі, ще раз перемішуємо всі інгредієнти, після цього починаємо поступово вливати крижану воду і замішувати тісто.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 2
Коли тісто стане м'яким, еластичним і однорідним за консистенцією, поділяємо його на дві частини, загортаємо кожну в харчову плівку і ставимо тісто в холодильник, поки ми будемо займатися начинкою.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 3
Ставимо на вогонь сковороду, розігріваємо в ній пару ложок рослинного масла, обсмажуємо на олії до золотистого кольору нарізану цибулю і подрібнений часник. Далі викладаємо на сковороду яловичий фарш, продовжуємо все обсмажувати, а коли фарш зарум'яниться, додаємо в начинку гострий перець (цілком), спеції і сіль, вливаємо півсклянки води. Тушкуємо фарш на повільному вогні 10 хвилин, потім змішуємо його з панірувальними сухарями і готуємо все ще 5 хвилин. Після цього знімаємо сковороду з вогню, додаємо в начинку подрібнену зелень.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 4
Тепер дістаємо з холодильника тісто і розгортаємо його в тонкі пласти, вирізаємо з тіста кола.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 5
На кожен кружечок тіста викладаємо трохи приготовленої начинки так, щоб вона не заходила на краю. У мисочці збиваємо яйце зі столовою ложкою води, цією масою змащуємо краю пиріжка, так він буде щільно запечатаний.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 6
З'єднуємо краї тіста і ще щільніше скріплюємо їх за допомогою вилки.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 7
Викладаємо пиріжки на змащене маслом деко, ставимо їх в розігріту до 200 градусів духовку.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 8
Через 30-35 хвилин, як тільки тісто покриється золотистою скоринкою, пиріжки можна витягати з духовки.
пиріжки з фаршем в духовці - фото крок 9
Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти