Рецепт Пиріжки з листкового тіста з фаршем фото

Пиріжки з листкового тіста з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Пиріжки

З листкового тіста можна готувати несосвітенне кількість страв: як одні з найпростіших, так і досить незвичайні. Давайте я розповім, як готуються пиріжки з листкового тіста з фаршем.

Листкове тісто може бути дріжджовим і бездріжджовий. Дріжджове добре підходить для пиріжків. Воно краще піднімається. Зате бездріжджове куди більш нешкідливо. До того ж, дріжджі - це зайві калорії. Листкове тісто дуже складно приготувати вдома. Воно вимагає великої вправності. Його виготовляють технологічним способом. Саме тому воно таке смачне і дешеве.

  • Фарш яловичий - 500 грам
  • Тісто листкове - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
пиріжки з листкового тіста з фаршем - фото крок 1
Беремо фарш. Можна взяти будь-який на ваш смак. Підійде і яловичина, і баранина, і свинина, і навіть птах. Деякі вважають за краще взагалі рибу. Але я візьму стандартну яловичину. rubima цибулю, солимо, перчим.
пиріжки з листкового тіста з фаршем - фото крок 2
Додаємо у фарш 1 яйце. Так він буде мати більш правильну консистенцію. Тепер нам потрібно все це добре перемішати.
пиріжки з листкового тіста з фаршем - фото крок 3
Далі беремо вже готове листкове тісто. Потрібно його розкачати і нарізати на квадратики. Розміри робіть на ваш розсуд. Все залежить від бажання і окоміру кухаря. Викладаємо на тісто фарш так, щоб не забруднити краю.
пиріжки з листкового тіста з фаршем - фото крок 4
Після формуємо пиріжки, акуратно скріплюючи краю. Можна створювати будь-які форми, які тільки прийдуть вам в голову. Головне, щоб наші пиріжки НЕ потекли. Зверху змащуємо їх збитим яйцем для отримання красивої скоринки.
пиріжки з листкового тіста з фаршем - фото крок 5
Перед тим, як викласти пиріжки на деко, не забудьте змастити його олією. Також можна використовувати пергаментний папір. Закриті пиріжки злегка розрізаємо (зверху), щоб вони не напиналися, т.К. Такі пиріжки можуть лопнути і розтектися. Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 15 хвилин температуру потрібно зменшити до 150 градусів і випікати ще 20 хвилин. Коли час підійде, дістаємо готові пиріжки. Якщо ви не збираєтеся їх тут же їсти, накрийте пиріжки рушником або пакетом, щоб вони не завітрились. Смачного!

Схожі рецепти