Рецепт Пиріжки класичні фото

Пиріжки класичні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже люблю прірожкі класичні з різними начинками. Я роблю їх зазвичай з вишнею або з яблуком, рідше з повидлом або з солоною начинкою. У класичного пиріжка зазвичай акуратний і гладкий верх.

Опис приготування:

Ніжні пиріжки класичні будуть смачніше, якщо в тісто ви додасте цедру лимона або ванілін. Це додасть аромат тесту і пиріжку в цілому.

Дивіться, як приготувати пиріжки класичні на мою нескладному рецептом, і пробуйте його повторити на своїй кухні!

  • Куряче яйце - 2 штуки(1 для тіста і 1 для змащення пиріжків.)
  • Борошно - 500-600 грам
  • Цукор - 1 Склянка(3 ст. Ложки для тесту і решті - для начинки)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Ст. Ложка
  • Яблука - 400 грам (начинка)
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
пиріжки класичні - фото крок 1
У миску просійте двічі борошно. Додайте щіпку солі.
пиріжки класичні - фото крок 2
В іншій мисочці розведіть в молоці дріжджі, додавши цукор і 1 яйце.
пиріжки класичні - фото крок 3
Отриману масу влийте до борошна і замісити тісто. Розтопити вершкове масло. Тонкою цівкою введіть його в тісто, потім додайте рослинне масло. Знову замісити тісто.
пиріжки класичні - фото крок 4
Отримаємо однорідну масу, досить щільної консистенції. Зберіть тісто в кулю. Накрийте миску рушником і дайте тісту піднятися.
пиріжки класичні - фото крок 5
Тісто піднімалося 2 години у мене. Викладіть його на робочу поверхню і розділіть на невеликі кульки.
пиріжки класичні - фото крок 6
Кожна кулька тесту розкачайте в коло. Стіл припудріть борошном.
пиріжки класичні - фото крок 7
Приготуйте начинку. Вона може бути будь-який. Я готувала пиріжки з яблуком. Для начинки потрібно вимити яблука і нарізати на маленькі кубики. У начинку додайте кукурудзяний крохмаль. При запіканні він утримає фруктовий сік в пиріжку. Цукор в начинку, не кладіть. Цукора можна насипати безпосередньо при формуванні пиріжка.
пиріжки класичні - фото крок 8
На млинець тесту викладіть столову ложку начинки. Додайте чайну ложку цукру. З'єднайте краю пиріжка і добре закріпіть їх.
пиріжки класичні - фото крок 9
Пиріжки викласти на лист пергаментного паперу швом вниз.
пиріжки класичні - фото крок 10
Змастіть пиріжки збитим жовтком.
пиріжки класичні - фото крок 11
Розігрійте духовку до 170 градусів. Випікайте пиріжки в гарячій духовці 20-25 хвилин до рум'яності.
пиріжки класичні - фото крок 12
Ніжні, смачні і ароматні пиріжки будуть готові до вашого столу.

Схожі рецепти