Пиріг зі смородиною на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині є свій варіант швидкої випічки, але якщо ви ще в пошуках, то дозвольте запропонувати цей простий рецепт пирога зі смородиною на кефірі.
Нічого нового тут немає, все гранично просто і зрозуміло. Для тих, хто любить солоденьке на швидку руку - просто ідеальний варіант. Такий пиріг зі смородиною на кефірі в домашніх умовах прийде на виручку не раз в сезон ягід, так що запам'ятовуйте рецепт.
- Вершкове масло - 200 грам (можна маргарин)
- Цукор - 150-200 грам
- Борошно - 550-650 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Ванілін - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Смородина - 100-150 грам
1. Вершкове масло кімнатної температури (в рецепт приготування пирога зі смородиною на кефірі можна використовувати також і маргарин) з'єднати в глибокій мисці з цукром і ваніліном.
2. Збивати віночком або розтирати до однорідної консистенції.
3. Влити кефір, додати соду і почати знову збивати. Маса повинна виходити повітряної і однорідної.
4. Всипати поступово просіяне борошно, замішуючи тісто.
5. В кінцевому рахунку вийде ось таке, не дуже круте тісто.
6. Застелити форму або деко пергаментом. Викласти тісто і розрівняти. Ягоди вимити і як слід обсушити. Викласти зверху, намагаючись трохи втопити їх в тесті. При бажанні можна попередньо обваляти ягоди в ложці крохмалю.
7. Відправити в розігріту духовку хвилин на 40-45. Коли пиріг зі смородиною на кефірі в домашніх умовах зарум'яниться, його можна діставати. Трохи остудивши, нарізати порційними шматочками і при бажанні присипати цукровою пудрою.