Рецепт Кекси зі смородиною на кефірі фото

Кекси зі смородиною на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Смородина
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ароматні кексики до чаю або кави. Рекомендую рецепт кексів зі смородиною на кефірі!

Опис приготування:

Для приготування кексів зі смородиною можна брати як свіжу, так і заморожену ягоду. Готуємо тісто звичайне, без яєць, на нежирному кефірі. Хоча, якщо захочете, можна і яйця додати. Дивимося рецепт.

  • Борошно - 250 грам
  • Смородина - 200 грам
  • Кефір - 100 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 1
У миску наливаємо кефір, рослинна олія, додаємо сметану, крохмаль, цукор, ванільний цукор, імбир, корицю, сіль. Перемішуємо, отримуючи однорідну масу.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 2
У миску до рідких інгредієнтів додаємо борошно з содою. Чи не розмішуючи, робимо невелику дірочку, куди висипаємо смородину.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 3
Замішуємо тісто. За консистенцією тісто не рідке, але і не щільне: липке і жірновато.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 4
Розкладаємо наше тісто по формах, застеленим манжетікамі, заповнюючи їх на третину.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 5
Ставимо кекси в розігріту до 160-170 градусів духовку і випікаємо до готовності - красивою рум'яної скоринки - близько 40-50 хвилин.
Смачного!

Схожі рецепти