Рецепт Кекси зі смородиною на кефірі фото

Кекси зі смородиною на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Смородина
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Кекси

Ароматні кексики до чаю або кави. Рекомендую рецепт кексів зі смородиною на кефірі!

Для приготування кексів зі смородиною можна брати як свіжу, так і заморожену ягоду. Готуємо тісто звичайне, без яєць, на нежирному кефірі. Хоча, якщо захочете, можна і яйця додати. Дивимося рецепт.

  • Борошно - 250 грам
  • Смородина - 200 грам
  • Кефір - 100 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 1
У миску наливаємо кефір, рослинна олія, додаємо сметану, крохмаль, цукор, ванільний цукор, імбир, корицю, сіль. Перемішуємо, отримуючи однорідну масу.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 2
У миску до рідких інгредієнтів додаємо борошно з содою. Чи не розмішуючи, робимо невелику дірочку, куди висипаємо смородину.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 3
Замішуємо тісто. За консистенцією тісто не рідке, але і не щільне: липке і жірновато.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 4
Розкладаємо наше тісто по формах, застеленим манжетікамі, заповнюючи їх на третину.
кекси зі смородиною на кефірі - фото крок 5
Ставимо кекси в розігріту до 160-170 градусів духовку і випікаємо до готовності - красивою рум'яної скоринки - близько 40-50 хвилин.
Смачного!

Схожі рецепти