Кекси зі смородиною на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні кексики до чаю або кави. Рекомендую рецепт кексів зі смородиною на кефірі!
Для приготування кексів зі смородиною можна брати як свіжу, так і заморожену ягоду. Готуємо тісто звичайне, без яєць, на нежирному кефірі. Хоча, якщо захочете, можна і яйця додати. Дивимося рецепт.
- Борошно - 250 грам
- Смородина - 200 грам
- Кефір - 100 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
У миску наливаємо кефір, рослинна олія, додаємо сметану, крохмаль, цукор, ванільний цукор, імбир, корицю, сіль. Перемішуємо, отримуючи однорідну масу.
У миску до рідких інгредієнтів додаємо борошно з содою. Чи не розмішуючи, робимо невелику дірочку, куди висипаємо смородину.
Замішуємо тісто. За консистенцією тісто не рідке, але і не щільне: липке і жірновато.
Розкладаємо наше тісто по формах, застеленим манжетікамі, заповнюючи їх на третину.
Ставимо кекси в розігріту до 160-170 градусів духовку і випікаємо до готовності - красивою рум'яної скоринки - близько 40-50 хвилин.
Смачного!
Смачного!