Пиріг зі смородиною і йогуртом
(покроковий рецепт з фото)
Основа для пирога готується з борошна і вівсяних пластівців. Її можна використовувати практично будь-які ягоди. У моєму випадку це смородина. Для заливки підійде йогурт, можна ягідний.
Поспішаю поділитися рецептом дуже смачного пирога зі смородиною. Змішайте вершкове масло, цукор, яйце, вівсянку і борошно і замісіть тісто. Дайте йому 20 хвилин постояти в холодильнику, потім викладіть у форму. Зверху покладіть ягоди і вилийте заливку з йогурту, яєць і цукру. Випікайте протягом 30 хвилин в духовці. Дайте пирогу повністю охолонути і подайте на стіл з молоком або чаєм. Смачного!
- Вершкове масло - 100 грам
- Йогурт - 250 грам
- Смородина - 400 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вівсяні пластівці - 5 Ст. Ложок
- Яйця - 3 штуки
Розм'якшіть вершкове масло, додайте склянку цукру, одне яйце і вівсяні пластівці.
Додайте борошно і замісіть тісто. Поставте його на 20 хвилин в холодильник.
Потім розподіліть його по формі, сформувавши невеликі бортики.
Ягоди промийте і викладіть на тісто. Змішайте для заливки йогурт, 2 яйця і дві столові ложки цукру.
Поверх смородини вилийте заливку і відправте пиріг на 30 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Потім дайте пирога повністю охолонути і подайте на стіл з молоком або чаєм.