Рецепт Пиріг зі смородиною і йогуртом фото

Пиріг зі смородиною і йогуртом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Смородина
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Основа для пирога готується з борошна і вівсяних пластівців. Її можна використовувати практично будь-які ягоди. У моєму випадку це смородина. Для заливки підійде йогурт, можна ягідний.

Опис приготування:

Поспішаю поділитися рецептом дуже смачного пирога зі смородиною. Змішайте вершкове масло, цукор, яйце, вівсянку і борошно і замісіть тісто. Дайте йому 20 хвилин постояти в холодильнику, потім викладіть у форму. Зверху покладіть ягоди і вилийте заливку з йогурту, яєць і цукру. Випікайте протягом 30 хвилин в духовці. Дайте пирогу повністю охолонути і подайте на стіл з молоком або чаєм. Смачного!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Йогурт - 250 грам
  • Смородина - 400 грам
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вівсяні пластівці - 5 Ст. Ложок
  • Яйця - 3 штуки
пиріг зі смородиною і йогуртом - фото крок 1
Розм'якшіть вершкове масло, додайте склянку цукру, одне яйце і вівсяні пластівці.
пиріг зі смородиною і йогуртом - фото крок 2
Додайте борошно і замісіть тісто. Поставте його на 20 хвилин в холодильник.
пиріг зі смородиною і йогуртом - фото крок 3
Потім розподіліть його по формі, сформувавши невеликі бортики.
пиріг зі смородиною і йогуртом - фото крок 4
Ягоди промийте і викладіть на тісто. Змішайте для заливки йогурт, 2 яйця і дві столові ложки цукру.
пиріг зі смородиною і йогуртом - фото крок 5
Поверх смородини вилийте заливку і відправте пиріг на 30 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Потім дайте пирога повністю охолонути і подайте на стіл з молоком або чаєм.

Схожі рецепти