Брокколі з йогуртом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати приготувати найлегший салат з брокколі - брокколі з йогуртом. Він порадує, тих, хто стежить за своєю фігурою. Брокколі також має велику кількість корисних речовин.
Брокколі з йогуртом подають в холодному вигляді як окрему страву або як гарнір до практично будь-якого м'яса або риби.
Якщо ви не любите часник, можете готувати цей салат і без нього, замість волоських горіхів можна додати кедрові горішки, вони додадуть даному салату ще більшу пікантність.
- Капуста брокколі - 300-400 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Несолодкий йогурт - 4 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - За смаком
1. Свіжу брокколі помістіть в ємність з водою і залиште на кілька хвилин, щоб спливли смітинки і жучки, які можуть в ній бути. Потім добре промийте її в воді, ображати з неї гілочки.
2. Гілочки брокколі покладіть в сито пароварки і готуйте на пару хвилин 10-15. Слідкуйте, щоб капуста не стала м'якою.
3. Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, обсушити за допомогою паперового рушника і дрібно наріжте.
4. Зварену капусту брокколі дістаньте з пароварки і розкладіть в один шар в салатник для того, щоб вона швидше охолола.
5. У остигнула капусту додайте несолодкий йогурт (краще з меншою жирністю), дієтичний майонез і подрібнений часник.
6. Посоліть салат на смак, додайте подрібнені волоські горіхи. Все це акуратно перемішайте. Смачного!