Пиріг зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Мій улюблений пиріг зі шпинатом і сиром готується дуже швидко і легко! Всього сорок хвилин, з урахуванням часу випікання, і у вас до обіду або вечері буде ароматний і ситний пиріг!
1. Приготування пирога зі шпинатом і сиром почнемо з підготовки інгредієнтів. Почистіть ріпчасту цибулю і добре помийте шпинат.
2. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте його на рослинному маслі до золотистого кольору.
3. Потім додайте до цибулі шпинат. Його не обов'язково різати, але, якщо ви хочете, то, звичайно, можете наробити або порвати.
4. Посоліть і поперчіть за смаком овочі і тушкуйте 5-7 хвилин.
5. Натріть на тертці бринзу і твердий сир.
6. Додайте яйце і сири до овочів, перемішайте і тушкуйте все разом ще п'ять хвилин.
7. Розділіть тісто на дві рівні частини.
8. Обидві частини тесту розкачайте так, як вам захочеться - прямокутником або колом.
9. Викладіть готову начинку на один пласт тесту і накрийте другим, кінець кліпу.
10. Проколіть пиріг зі шпинатом і сиром виделкою і змастіть збитим яйцем.
11. Випікайте пиріг у розігрітій на 180 градусів духовці 25 хвилин.
Смачного!
- Листкове тісто - 500 грам
- Бринза - 150 грам
- Твердий сир - 150 грам
- Шпинат - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
2. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте його на рослинному маслі до золотистого кольору.
3. Потім додайте до цибулі шпинат. Його не обов'язково різати, але, якщо ви хочете, то, звичайно, можете наробити або порвати.
4. Посоліть і поперчіть за смаком овочі і тушкуйте 5-7 хвилин.
5. Натріть на тертці бринзу і твердий сир.
6. Додайте яйце і сири до овочів, перемішайте і тушкуйте все разом ще п'ять хвилин.
7. Розділіть тісто на дві рівні частини.
8. Обидві частини тесту розкачайте так, як вам захочеться - прямокутником або колом.
9. Викладіть готову начинку на один пласт тесту і накрийте другим, кінець кліпу.
10. Проколіть пиріг зі шпинатом і сиром виделкою і змастіть збитим яйцем.
11. Випікайте пиріг у розігрітій на 180 градусів духовці 25 хвилин.
Смачного!