Смачний пиріг зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг зі шпинатом і сиром напевно стане вашим улюбленим, тому що відірватися від такого пирога просто неможливо! Смачна начинка з сиру, сиру, шпинату, прянощів. Що може бути краще?
Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати смачний пиріг зі шпинатом і сиром. Така запіканка особливо сподобається любителям зелені, адже поєднання аромату шпинату, петрушки і черемші може звести з розуму будь-якого! Виходить така запіканка дуже ніжною завдяки тонкому еластичному тесту і просоченої вершковим маслом начинці. Якщо у вашому регіоні не росте шпинат, можете сміливо замінити його щавлем, вийде дуже смачно! Також обов'язково змастіть верх пирога ароматним вершковим або рослинним маслом (його бажано настояти на травах).
- Шпинат, петрушка, цибуля - 1 пучок
- Rikotta - 300 грам
- Сир - 300 грам
- Сир твердий - 120 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 7 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в начинку, 5 ст. Ложок - в тісто)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець гострий - 1 За смаком
- Майоран - 1 За смаком
- Борошно - 250 грам
- Вода - 100 мілілітрів
1. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з оливковою олією, сіллю. Поступово додаючи холодну воду, замісіть еластичне тісто.
2. Потім розділіть його на дві нерівні частини і накрийте тарілкою, залиште в теплому місці на півгодини.
3. Приготуйте начинку: на рослинному і вершковому маслі обсмажте нарізану цибулю з часником. Додайте дрібно нарізані черемшу і шпинат і обсмажте протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
4. Додайте спеції, сіль і нарізану петрушку. Обсмажте ще кілька хвилин і дайте начинці злегка охолонути. Потім додайте сир разом з рікоттою, добре перемішайте, підсолити, додайте яйця, злегка збиті віночком, з сіллю.
5. Меншу частину тіста тонко розкачати і виріжте з нього два кола розміром з діаметр форми. З більшого шматка тіста розкачайте основу пирога і викладіть його в форму, змащену олією і застелену пергаментним папером.
6. На основу викладіть тертий твердий сир, прикрийте його невеликим колом тесту, викладіть на нього начинку, натріть крижане вершкове масло, додайте тертий сир, накрийте другим шматочком тесту і защипніть краю.
7. Змастіть тісто оливковою олією і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-45 хвилин. Смачного!