Смачний пиріг з вишнею та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з вишнею і пісочним тістом не тільки смачно їсти, але і просто готувати, особливо в наступив вишневий сезон. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати смачний пиріг з вишнею та сиром.
Цей рецепт воістину унікальний, адже на основі звичайного пісочного тіста виходить дуже смачний і оригінальний пиріг. Він дуже простий у виконанні. Підготувавши пісочне тісто і відправивши його в холодильник, залишається лише вишню звільнити від кісточок. Рецепт гарний тим, що тісто не вимагає розкочування на пласти, а відразу ж з холодильника воно викладається в формочку і розрівнюється пальцями.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сир - 0, 5 кілограма
- Крем 20% - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
- Свіжа вишня - 1 Склянка
- Ванілін - 20 грам
- Цукор (пісок) - 1 Склянка
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
1. Розітріть розм'якшене вершкове масло з цукром. Додайте ванільний цукор.
2. Вбийте яйце в цю олійно-цукрову суміш. Знову ретельно перетріть, поки інгредієнти повністю не з'єднаються.
3. Змішайте в окремому посуді борошно, сіль і розпушувач. Ці сухі компоненти просійте все разом.
4. Просіяне суху суміш всипте в масляну основу. Замісити тісто спочатку ложкою, а після переходите до вимішуванню руками. Готове тісто обмотайте плівкою і покладіть в холодильник.
5. Приступайте до підготовки сирної заливки. Для цього візьміть сир. Покладіть в нього сметану.
6. Всипте цукор. Вбийте яйце.
7. Додайте крохмаль. Досить 1 ст.Л.
8. До всіх цих інгредієнтів всипте пачку ваніліну. Приступайте до подрібнення блендером або міксером. Слідкуйте, щоб маса стала однорідною.
9. Переступайте до підготовки вишні. Помиті плоди промокніть від зайвої води. Вийміть з плодів кісточки.
10. Дістаньте з холодильника тісто. Розподіліть його в формі для випічки так, щоб утворилися бортики.
11. Наступний шар - сирна заливка. Її акуратно влийте зверху тесту.
12. Вишню викладайте на заливку.
13. Пиріг випікається приблизно 40 хвилин в духовці з температурою 180 градусів. Готовий пиріг не перекладайте з форми, поки він не охолов. Тепер у вас є можливість порадувати своїх близьких, адже ви знаєте, як приготувати смачний пиріг з вишнею та сиром.