Шоколадний пиріг з сиром і вишнею
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати шоколадний пиріг з сиром і вишнею. Такий десерт дуже хороший до вечері. Я часто готую цей пиріг для посиденьок з подругами. Дуже смачно!
Вишневий пиріг має благородний смак і обладнаний аромат. Він хороший не тільки в будній день, але і цілком актуальне для свята. Сирна основа начинки ідеально поєднується з соковитою вишнею. Рекомендую взяти даний рецепт на замітку!
- Борошно - 230 грам
- Цукрова пудра - 40 грам
- Какао-порошок - 15 грам
- Вершкове масло - 115 грам
- Яєчні жовтки - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 300 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки (для сирного шару)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (в сирний шар)
- Яєчні жовтки - 1 штука (в сирний шар)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (в сирний шар)
- Вишня - 150 грам (заморожена, без кісточок)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (для вишневого слоя)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Занурюємо в ємність комбайна вершкове масло, просіяне з розпушувачем борошно і какао. Додаємо цукрову пудру, подрібнюємо масу в крихту.
Забиваємо в суміш жовток, додаємо сметану і перемішуємо. З вологою щільною маси формуємо ковбаску, ділимо її на пару частин: велику і трохи менше. Прибираємо тісто в холодильник на півгодини.
Сир збиваємо з цукровим піском і жовтком. Всипаємо крохмаль і ванільний цукор. Збиваємо масу. Більшу частину тесту необхідно розкачати і викласти у форму, вистеленную пергаментом. Формуємо бортики і викладаємо на перший шар тіста сирну начинку. Зверху укладаємо очищену вишню.
Що залишився шматочок тіста натираємо на дрібній тертці. Якщо воно погано натирається, то необхідно заморозити його на 15 хвилин. Посипаємо крихтою пиріг.
Випікаємо наше вишневе чудо при температурі 180 З протягом 40-45 хвилин. Приємного апетиту і душевного чаювання за ароматним шматочком пирога!