Пиріг з ягодами з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з консервованою вишнею за мотивами американського apple pie - просто ідеально для сімейного сніданку з ароматним чаєм. А готується такий пиріг не набагато довше вівсянки.
У мене в холодильнику завжди лежить одна або кілька пачок листкового тіста на випадок, якщо захочеться чогось солодкого, а часу на довгу метушню з тестів не буде. У таких випадках це тісто - просто палочка-виручалочка. Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати пиріг з ягодами з листкового дріжджового тіста. Виходить смачно з будь-якою начинкою.
- Тісто листкове бездріжджове - 450 грам
- Вишня консервована - 500 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для приготування пирога знадобиться два аркуші листкового дріжджового тіста. В якості начинки можете використовувати і інші фрукти і ягоди, наприклад, свіжу і морожену малину, ожину, полуницю, яблука і т.Д.
Один лист тіста максимально розкачайте і викладіть на дно форми для запікання. Я використовую силіконову форму, її не потрібно нічим змащувати і тісто до неї не пристає.
Вишню відкиньте на друшляк, щоб прибрати сік, і викладіть на тісто. Зверху присипте цукром.
Розкачайте другий лист тіста і накрийте пиріг. Кінець zashtepite. Змастіть верх збитим жовтком і зробіть кілька отворів виделкою. Надсилайте пиріг в розігріту духовку на 25 хвилин.
Пиріг готовий. Залиште його на 15-20 хвилин, щоб він гарненько охолов, інакше буде розламуватися при розрізанні.
Смачного!