Пиріг з листкового тіста з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг володіє чудовою особливістю - у нього смак літа, завдяки начинці з ягід і сухофруктів. Якщо ностальгуєте про прекрасних літні днинки, то цей пиріг буде кращим вибором.
Сьогодні захотілося чогось солодкого, тому я детально опишу, як приготувати пиріг з листкового тіста з ягодами. Як вишня, так і чорна смородина чудово зберігають форму і структуру випічки. Цей десерт особливо люблять за його вже фірязик кислинку.
- Листкове тісто - 450 грам
- Цукор - 70 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Чорна смородина - 100 грам
- Вишня без кісточок - 100 грам
- Асорті зброю, родзинок і фініків - 200 грам
Якщо ягоди у вас заморожені, то рясно посипте їх крохмалем з усіх боків. Сухофрукти на ніч покладіть у воду або в лікер. Наріжте все на четвертинки.
Розкачайте листкове тісто. Виріжте круглу основу пирога, а також кілька смуг шириною 1 см., довжина ж буде залежати від діаметра вашої основи. Викладіть ягоди і сухофрукти. Посипте цукром і корицею.
Підготовлені лінії закрутіть в спіраль (цього можна і не робити, але вже дуже красиво виглядає), накласти пиріг. У результаті повинна вийти "решітка" . Підігніть бортики.
Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте пиріг 25-30 хвилин. Перед тим як укласти в духовку, посипте пиріг ще разок корицею і цукром. У підсумку вийде дуже смачний пиріг. Рекомендую!