Рецепт Пиріг з листкового тіста з ягодами фото

Пиріг з листкового тіста з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Листкове тісто , Смородина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Цей пиріг володіє чудовою особливістю - у нього смак літа, завдяки начинці з ягід і сухофруктів. Якщо ностальгуєте про прекрасних літні днинки, то цей пиріг буде кращим вибором.

Опис приготування:

Сьогодні захотілося чогось солодкого, тому я детально опишу, як приготувати пиріг з листкового тіста з ягодами. Як вишня, так і чорна смородина чудово зберігають форму і структуру випічки. Цей десерт особливо люблять за його вже фірязик кислинку.

  • Листкове тісто - 450 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Мелена кориця - 1 Чайна ложка
  • Чорна смородина - 100 грам
  • Вишня без кісточок - 100 грам
  • Асорті зброю, родзинок і фініків - 200 грам
пиріг з листкового тіста з ягодами - фото крок 1
Якщо ягоди у вас заморожені, то рясно посипте їх крохмалем з усіх боків. Сухофрукти на ніч покладіть у воду або в лікер. Наріжте все на четвертинки.
пиріг з листкового тіста з ягодами - фото крок 2
Розкачайте листкове тісто. Виріжте круглу основу пирога, а також кілька смуг шириною 1 см., довжина ж буде залежати від діаметра вашої основи. Викладіть ягоди і сухофрукти. Посипте цукром і корицею.
пиріг з листкового тіста з ягодами - фото крок 3
Підготовлені лінії закрутіть в спіраль (цього можна і не робити, але вже дуже красиво виглядає), накласти пиріг. У результаті повинна вийти"решітка" . Підігніть бортики.
пиріг з листкового тіста з ягодами - фото крок 4
Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте пиріг 25-30 хвилин. Перед тим як укласти в духовку, посипте пиріг ще разок корицею і цукром. У підсумку вийде дуже смачний пиріг. Рекомендую!

Схожі рецепти