Рецепт Пиріг з ягідним желе фото

Пиріг з ягідним желе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Желатин , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Десерти , Пироги , Желе
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Відмінний літній варіант приготування смачного десерту. Поєднання солодкого тіста з кислими ягодами в желе - дивовижне! раджу дізнатися, як приготувати пиріг з ягідним желе за допомогою цього рецепта.

Опис приготування:

Відмінний освіжаючий пиріг з ягідним желе, який йде"на ура" , особливо в жарку пору. Ягоди можна брати для желе будь, в даному рецепті - це вишні. Краще готувати цей пиріг на ніч, щоб за цей час ягоди застигли в желе найкращим чином.

Ягоди можна замінювати свіжими або консервованими фруктами. Добре сюди підходять соковиті фрукти, наприклад, персики.

  • Борошно - 150 грам
  • Вершкове масло або маргарин - 150 грам
  • Сир - 150 грам
  • Цукор - 1 Склянка(2/3 в тісто, інше - за смаком в начинку)
  • Будь-які ягоди - 1 склянок
  • Желатин - 25 грам
  • Вода - 1 склянок
пиріг з ягідним желе - фото крок 1
1. Натираємо вершкове масло або маргарин. Можна просто розім'яти його або порубати ножем. Після цього змішуємо масло з борошном, цукром і сиром.
пиріг з ягідним желе - фото крок 2
2. Якщо тісто виходить занадто крутим, можна додати в нього трохи води або молока. Вимісити тісто руками, далі відправте його в холодильник на півгодини, загорнувши в харчову плівку.
пиріг з ягідним желе - фото крок 3
3. Для начинки я брала вишні. Але можна використовувати будь-які сезонні ягоди або фрукти. Вимийте їх добре і обсушити. З вишні потрібно видалити кісточки. Розчиніть желатин у воді по інструкції. Змішайте з ягодами, після чого доведіть до кипіння і дайте охолонути до кімнатної температури.
пиріг з ягідним желе - фото крок 4
4. Тим часом з тіста випікаємо корж: я зазвичай беру круглу форму для випічки, змащую її рослинним маслом, викладаю тісто і відправляю випікатися в духовку на 20-25 хвилин. Оптимальна температура - 180 градусів.
пиріг з ягідним желе - фото крок 5
5. Коли корж повністю охолоне, витягаємо його з форми і заливаємо нашу вишневу начинку з желатином. Якщо зручно, то можна робити це прямо в формі. Відправляємо пиріг з ягідним желе в холодильник до повного застигання.
пиріг з ягідним желе - фото крок 6
6. Я зазвичай роблю пиріг на ніч, щоб желе як слід застигло. Такий пиріг найкраще готувати в жарку пору, оскільки він подається з холодильника і чудово освіжає.

Схожі рецепти