Пиріг з ягідним желе
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний літній варіант приготування смачного десерту. Поєднання солодкого тіста з кислими ягодами в желе - дивовижне! раджу дізнатися, як приготувати пиріг з ягідним желе за допомогою цього рецепта.
Відмінний освіжаючий пиріг з ягідним желе, який йде "на ура", особливо в жарку пору. Ягоди можна брати для желе будь, в даному рецепті - це вишні. Краще готувати цей пиріг на ніч, щоб за цей час ягоди застигли в желе найкращим чином.
Ягоди можна замінювати свіжими або консервованими фруктами. Добре сюди підходять соковиті фрукти, наприклад, персики.
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло або маргарин - 150 грам
- Сир - 150 грам
- Цукор - 1 Склянка(2/3 в тісто, інше - за смаком в начинку)
- Будь-які ягоди - 1 склянок
- Желатин - 25 грам
- Вода - 1 склянок
1. Натираємо вершкове масло або маргарин. Можна просто розім'яти його або порубати ножем. Після цього змішуємо масло з борошном, цукром і сиром.
2. Якщо тісто виходить занадто крутим, можна додати в нього трохи води або молока. Вимісити тісто руками, далі відправте його в холодильник на півгодини, загорнувши в харчову плівку.
3. Для начинки я брала вишні. Але можна використовувати будь-які сезонні ягоди або фрукти. Вимийте їх добре і обсушити. З вишні потрібно видалити кісточки. Розчиніть желатин у воді по інструкції. Змішайте з ягодами, після чого доведіть до кипіння і дайте охолонути до кімнатної температури.
4. Тим часом з тіста випікаємо корж: я зазвичай беру круглу форму для випічки, змащую її рослинним маслом, викладаю тісто і відправляю випікатися в духовку на 20-25 хвилин. Оптимальна температура - 180 градусів.
5. Коли корж повністю охолоне, витягаємо його з форми і заливаємо нашу вишневу начинку з желатином. Якщо зручно, то можна робити це прямо в формі. Відправляємо пиріг з ягідним желе в холодильник до повного застигання.
6. Я зазвичай роблю пиріг на ніч, щоб желе як слід застигло. Такий пиріг найкраще готувати в жарку пору, оскільки він подається з холодильника і чудово освіжає.