Чорничний пиріг-желе
(покроковий рецепт з фото)
Ваші діти без розуму від домашньої випічки? Побалуйте їх цим чудовим чорничним пирогом з желейної начинкою. Пиріг виходить дуже насиченим, солодким і ніжним. Наполегливо рекомендую!
Перед вами - простий рецепт приготування чорничного пирога желе. В першу чергу, приготуйте тісто і спечіть бісквіт. Додайте ягоди і молочне желе, потім відправте пиріг в холодильник для застигання. Подавайте до столу з гарячим чаєм, кави або йогуртом. Хай щастить!
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Вівсяні пластівці - 100 грам
- Розпушувач - За смаком
- Чорниця - За смаком
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Фруктоза - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 450 мілілітрів
- Желатин - 2 Ст. Ложки
Розтоплене вершкове масло збиваємо з цукром і яйцем. Додаємо борошно, змішану з розпушувачем і вівсяними пластівцями.
Замісити густе тісто.
Дайте постояти тесту 20 хвилин в холодильнику. Потім утрамбовуємо тісто в форму змащену маслом, формуємо бортики і протикає виделкою серединку. Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів.
Чорницю змішуємо з ложкою цукру і крохмалю. Висипаємо ягоди на тісто і випікаємо ще 15 хвилин.
Остудіть пиріг. Тим часом желатин розчиняємо в 100 мл. Гарячої води і цівкою вливаємо в тепле молоко. Перемішуємо молоко міксером. Остигнуло молочне желе вливаємо на пиріг, поверх начинки.
Помістіть пиріг в холодильник, щоб желе застигло. Коли воно майже застигне, прикрашаємо пиріг ягодами чорниці. Смачного!