Панна котта з ягідним сиропом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати панна котту з ягідним сиропом, дуже простий, але тим не менш смачний вершково-ягідний десерт, який вразить вас своєю ніжністю і красою. Пробуйте!
Італійський традиційний десерт панна котта дуже ніжний, тому відмінно підійде як десерт після ситного обіду або вечері. Сама по собі панна котта досить нейтральна до смаку, тому раджу приготувати солодкий сироп з ягід, щоб додати родзинку. Більш того, обов'язково використовуйте тільки вершки в якості основи для желе, тому що саме вони дають приємну ніжну текстуру.
- Вершки 20% - 500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок
- Стручок ванілі - 1 штука
- Желатин - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Холодна вода - 2 Ст. Ложки
- Заморожені ягоди - 100 грам
1. Для приготування панна котто залийте желатин холодною водою і дайте йому набрякнути. Далі вершки змішайте з ваніллю (паличку ванілі розріжте і зчистити ваніль ножем), цукровою пудрою і доведіть до кипіння, щоб ваніль віддала свій запах.
2. Потім дайте суміші трохи охолонути, процідіть її через сито і додайте кілька ложок в желатин, щоб він розчинився.
3. Потім через сито додайте желатин до вершків і добре перемішайте. Розлийте його по формам і залиште в холодильнику на 2-4 годину.
4. Далі приготуйте ягідний сироп. Для цього ягоди змішайте з цукровою пудрою і нагрійте, щоб вони пустили сік. Охолодіть сироп і додайте до готової панна Котта разом з ягодами.
5. Прикрасьте десерт листям м'яти. Смачного!