Пиріг з ягодами і желе
(покроковий рецепт з фото)
Хто б міг описати мою любов до солодкого… так я обожнюю всілякі торти, пироги, кекси. Пошук нових рецептів відбувається щотижня. Хочу показати як приготувати пиріг з ягодами і желе.
Цей десерт цілком можна зробити дієтичним, якщо зменшити кількість цукру і вибрати для начинки нежирний сир. Цукор можна частково або повністю замінити медом або кленовим сиропом.
Для начинки можна брати будь-які сезонні ягоди або ж використовувати будь-які свіжі або навіть консервовані фрукти. Дуже добре сюди підійде консервований персик.
- Борошно - 280 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор коричневий - 225 грам
- Сир м'який - 600 грам
- Ягоди свіжі - 300 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Вершки - 90 мілілітрів
- Абрикосове варення - 100 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
- Якщо-якщо - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Спочатку приготуйте тісто. Масло розм'якшити при кімнатній температурі. 100 грам цукру з'єднайте з 250 грамами борошна і сіллю. Перемішайте масу.
Тепер додайте в борошно масло. Краще використовувати злегка розм'якшене масло. Добре перетріть руками масу.
В кінці додайте молоко, замісіть тісто і сформуйте з нього кулю. Надішліть тісто в холодильник на 20-30 хвилин.
Тісто розкачати трохи більшого діаметра ніж форма для випічки. Розкладіть його по формі. Сформуйте бортики.
Зробіть начинку. Підігрійте вершки і залийте ними цукор. Він повинен розчинитися.
Додайте борошно, що залишилося і збийте вінчиком. Потім туди покладіть сир і вимішайте начинку до єдиної консистенції. Можете скористатися блендером.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Начинку разровняйте по тесту. Поставте запікатися пиріг на півгодини. Потім зменшіть градуси до 180 і готуйте ще 30 хвилин.
Приготуйте заливку. Воду змішайте в каструлі з варенням і агар-агаром. Доведіть суміш до кипіння. Прокип'ятіть півхвилини і зніміть з вогню.
Добре промиті ягоди розкладіть по Коржу з начинкою і залийте рідким желе з каструлі.
Залиште пиріг мінімум на годину в холодильнику. За цей час желе повинно застигнути. Приємною дегустації!