Молочно-вершкове желе з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Легкий десерт з ягодами - найкраща літня ласощі, тому рекомендую вам дізнатися, як приготувати молочно-вершкове желе з ягодами. В цьому немає нічого складного, але десерт виходить неймовірно смачним.
Кілька років тому я дізналася, як приготувати молочно-вершкове желе з ягодами, а тепер це улюблений десерт нашої сім'ї. Обов'язково візьміть суміш молока з вершками, щоб желе вийшло більш ніжним. Як ягід можна взяти полуницю, вишню або чорницю як окремо, так і їх суміш. Для застигання можна використовувати фігурну форму для випічки кексів або невеликі чашки, щоб потім подати десерт порційно. Подавати таку желе можна з кленовим або шоколадним сиропом.
- Желатин - 20 грам
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Полуниця - 350-400 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вершки від 25% жирності - 200 мілілітрів
1. Желатин замочити в 100 мл молока, добре розмішайте і дайте йому набрякнути. Вершки від 25% жирності змішайте з рештою молоком, цукром, ванільним цукром.
2. Поставте суміш на вогонь і добре підігрійте, але немає аргументів кипіння. Розчиніть в гарячому молоці набряклий желатин.
3. Полуницю очистіть, промийте і просушіть. Розріжте полуницю на чотири частини. Форму обполосніть холодною водою і викладіть половину ягід. Залийте її 1/3 молочної суміші і поставте в морозильник на 10 хвилин.
4. Викладіть зверху залишилася полуницю і залийте решті молочною сумішшю. Накрийте форму харчовою плівкою і відправте в морозильник на 4 години до повного застигання десерту.
5. Занурте форму з десертом в гарячу воду і перекладіть желе на блюдо. Смачного!