Рецепт Вершкове желе фото

Вершкове желе
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , День народження , Романтична вечеря , Святковий обід , Новий рік , Різдво
Десерти , Желе
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вершкове желе - ідеальний десерт для тих, хто стежить за своєю вагою! легке, ніжне, ароматне - воно безсумнівно вам сподобається. Простий рецепт вершкового желе - для любителів є, а не товстіти! ;)

Опис приготування:

Якщо ви будете готувати таке желе з магазинних вершків 10-12% жирності, то молоко вам взагалі не знадобиться. Але якщо вершки домашні, то краще їх розбавити молоком 1:1, інакше десерт вийде занадто калорійним. Хоча, звичайно, з чистих домашніх вершків желе виходить смачніше; ).

Універсальність рецепта приготування вершкового желе полягає в тому, що ви можете до нескінченності вибирати топпинги для нього - це можу бути свіжі фрукти або ягоди, варення і джем, мед і шоколад… словом, Усе, Що вам подобається, а ваш повсякденний та святковий стіл буде різноманітним і яскравим! :)


  • Сливки не менше 20% - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Желатин - 10 грам
  • Цукор - За смаком
  • Ваніль - 1 щіпка
вершкове желе - фото крок 1
Желатин залити кількома ложками води і залишити для набухання.
вершкове желе - фото крок 2
Змішати вершки з молоком і поставити на повільний вогонь.
вершкове желе - фото крок 3
Помішуючи, довести практично до кипіння, всипати цукор.
вершкове желе - фото крок 4
Додати ваніль і розмішувати, поки цукор не розчиниться повністю.
вершкове желе - фото крок 5
Зняти з вогню, додати набряклий желатин і збити віночком.
Розлити по формах і прибрати в холодильник до застигання.
вершкове желе - фото крок 6
Готове желе сервірувати за смаком і подавати на стіл холодним. Смачного!

Схожі рецепти