Вершкове желе
(покроковий рецепт з фото)
На обід
, На вечерю
, На полуденок
, Для дітей
, На святковий стіл
, День народження
, Романтична вечеря
, Святковий обід
, Новий рік
, Різдво
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Вершкове желе - ідеальний десерт для тих, хто стежить за своєю вагою! легке, ніжне, ароматне - воно безсумнівно вам сподобається. Простий рецепт вершкового желе - для любителів є, а не товстіти! ;)
Опис приготування:
Якщо ви будете готувати таке желе з магазинних вершків 10-12% жирності, то молоко вам взагалі не знадобиться. Але якщо вершки домашні, то краще їх розбавити молоком 1:1, інакше десерт вийде занадто калорійним. Хоча, звичайно, з чистих домашніх вершків желе виходить смачніше; ).
Універсальність рецепта приготування вершкового желе полягає в тому, що ви можете до нескінченності вибирати топпинги для нього - це можу бути свіжі фрукти або ягоди, варення і джем, мед і шоколад… словом, Усе, Що вам подобається, а ваш повсякденний та святковий стіл буде різноманітним і яскравим! :)
- Сливки не менше 20% - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Желатин - 10 грам
- Цукор - За смаком
- Ваніль - 1 щіпка
Желатин залити кількома ложками води і залишити для набухання.
Змішати вершки з молоком і поставити на повільний вогонь.
Помішуючи, довести практично до кипіння, всипати цукор.
Додати ваніль і розмішувати, поки цукор не розчиниться повністю.
Зняти з вогню, додати набряклий желатин і збити віночком.
Розлити по формах і прибрати в холодильник до застигання.
Розлити по формах і прибрати в холодильник до застигання.
Готове желе сервірувати за смаком і подавати на стіл холодним. Смачного!