Рецепт Вершкове желе фото

Вершкове желе
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Молочні продукти, Вершки, Молоко
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, День народження, Романтична вечеря, Святковий обід, Новий рік, Різдво
Десерти, Желе

Вершкове желе - ідеальний десерт для тих, хто стежить за своєю вагою! легке, ніжне, ароматне - воно безсумнівно вам сподобається. Простий рецепт вершкового желе - для любителів є, а не товстіти! ;)

Якщо ви будете готувати таке желе з магазинних вершків 10-12% жирності, то молоко вам взагалі не знадобиться. Але якщо вершки домашні, то краще їх розбавити молоком 1:1, інакше десерт вийде занадто калорійним. Хоча, звичайно, з чистих домашніх вершків желе виходить смачніше; ).

Універсальність рецепта приготування вершкового желе полягає в тому, що ви можете до нескінченності вибирати топпинги для нього - це можу бути свіжі фрукти або ягоди, варення і джем, мед і шоколад… словом, Усе, Що вам подобається, а ваш повсякденний та святковий стіл буде різноманітним і яскравим! :)


  • Сливки не менше 20% - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Желатин - 10 грам
  • Цукор - За смаком
  • Ваніль - 1 щіпка
вершкове желе - фото крок 1
Желатин залити кількома ложками води і залишити для набухання.
вершкове желе - фото крок 2
Змішати вершки з молоком і поставити на повільний вогонь.
вершкове желе - фото крок 3
Помішуючи, довести практично до кипіння, всипати цукор.
вершкове желе - фото крок 4
Додати ваніль і розмішувати, поки цукор не розчиниться повністю.
вершкове желе - фото крок 5
Зняти з вогню, додати набряклий желатин і збити віночком.
Розлити по формах і прибрати в холодильник до застигання.
вершкове желе - фото крок 6
Готове желе сервірувати за смаком і подавати на стіл холодним. Смачного!

Схожі рецепти